İstanbul'da İnternet Aracılığıyla Dolandırıcılık - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da İnternet Aracılığıyla Dolandırıcılık

İstanbul\'da İnternet Aracılığıyla Dolandırıcılık

İstanbul'da bir şirketin internet posta hesabını korsan yazılımla ele geçirerek, firmaya gönderilen 40 bin avroyu kendi hesaplarına aktaran 2 Nijeryalı tutuklandı.

11.09.2012 13:01

İstanbul'da bir şirketin internet posta hesabını korsan yazılımla ele geçirerek, firmaya gönderilen 40 bin avroyu kendi hesaplarına aktaran 2 Nijeryalı tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran bir firmanın yetkilileri, 10 gün önce Lübnan'a yaptıkları ihracatın karşılığında kendilerine 20 bin avro havale yapıldığını, bu paranın banka hesaplarından başka birileri tarafından çekildiğini, 5 gün önce yatırılan 20 bin avronun da yine başka hesaba havale yapıldığını fark etmeleri sonucu şikayetçi olduklarını bildirdiler.

Savcılığın talimatıyla araştırma başlatan İstanbul Bilişim Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şikayetçi olan firmanın internet posta hesabına korsan yazılım kullanılarak girildiğini, iki hafta önceki 20 bin avronun Nijerya uyruklu H.O'nun hesabına aktarıldığını, H.O'nun parayı bir bankanın Beşiktaş'taki şubesinden çektiğini tespit etti.

Firmanın hesabından 4 gün önce de 20 bin avronun yine H.O'nun hesabına havale yapıldığını belirleyen polisler, 10 gün önce 20 bin avronun çekildiği Beşiktaş'taki banka şubesinde önlem aldı.

Parayı çekmek için banka şubesine gelen Nijerya uyruklu H.O. ile kendisine yardım ettiği öğrenilen arkadaşı O.J.A'yı yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandıktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen H.O. ile O.J.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Muhabir: Arif Yakıcı

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da İnternet Aracılığıyla Dolandırıcılık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement