Kediler kezzap atan şüpheliye istenen ceza belli oldu - Son Dakika
Güncel

Kediler kezzap atan şüpheliye istenen ceza belli oldu

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde kedilere kezzap ve asit döktüğü iddiasıyla yargılanan Murat Özdemir'in 10 buçuk aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Hayvan Hakları avukatları ve Halkın Kurtuluş Partisi vekillerinin de katıldığı duruşmada, sanığın vahşice hayvanlara zarar verdiği raporlarla belgelendi. Duruşma savcısı da sanığın suçunu işlediğinin anlaşıldığını belirterek 7 yıla kadar hapis cezası talep etti. Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Kasa, adliye önünde yaptığı açıklamada, hayvanlara işkence edenlerin yarın insanlara yönelecek şiddetin habercisi olduğunu vurguladı.

21.02.2024 12:57  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Eyüpsultan'da kedilerin üzerine kezzap dökerek bazı kedilerin ölümüne bazılarının ise, yaralanmasına neden olan Murat Özdemir hakkında savcı 7 yıla kadar hapis cezası istedi. Mahkeme, sanık Özdemir hakkında zorla getirme kararı çıkararak duruşmayı erteledi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Murat Özdemir katılmadı. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları ve hayvanseverler duruşmada hazır bulundu.

"ZARAR GÖREN HER CAN İÇİN AYRI AYRI CEZA TALEP EDERİZ"

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatlarından Umut Yıldız duruşmada "Hayvan haklarının gündemde olduğu bu dönemde sanığın vahşice hisle 40'a yakın hayvana zarar verdiği dosyaya sunmuş olduğumuz veteriner hekim tarafından düzenlenen raporla anlaşılmış olmakla sanık hakkında meydana gelen zarar nazara alınarak ceza verilmesini talep ediyoruz. Sanığın eylemlerinin farklı zamanlarda birden fazla devam ettiği de nazara alınarak eylemleri tasarlayarak gerçekleştirdiği de sabit olduğundan üst hadden cezalandırılmasını her bir zarar gören can için ayrı ayrı ceza almasını talep ederiz" şeklinde konuştu.

Kedilere kezzap atan Murat Özdemir'in 7 yıla kadar hapsi istendi

SAVCI, 7 YIL KADAR HAPİS TALEP ETTİ

Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı Murat Özdemir'in 17 Temmuz 2023 ve 6 Ağustos 2023 arasında 3 farklı seferde satın almış olduğu yakıcı sülfürik asidi farklı tarihlerde sokak kedilerinin üzerine döktüğünü belirterek kamera görüntüleri ile birlikte sanık Murat Özdemir'in suçunu kabul ettiği vurgulandı. Özdemir'in "Zincirleme olarak bir ev hayvanını veya evcil hayvanları kasten öldürme suçundan 10 aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

MURAT ÖZDEMİR İÇİN 'ZORLA GETİRİLME' KARARI ÇIKARILDI

Mahkeme savunmasını yapması için Murat Özdemir'in zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kedilere kezzap atan Murat Özdemir'in 7 yıla kadar hapsi istendi

"DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Hayvanseverler ve avukatlar duruşma çıkışı katılma taleplerinin reddedilmesine tepki gösterdi. Duruşma sonrası avukatlar ve hayvan severler adliye önünde açıklama yaptı. Duruşmaya katılan avukat Pınar Akbina, "Daha geçen hafta asansörde canice katledilen Eros gündemdeydi. Öfkeliyiz, bizde bugün davaya katılma talebinde bulunduk. Yasal ve hukuki haklarımızı kullandık. Ancak mahkeme ne bizim talebimizi nede İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nin katılma taleplerini kabul etmedi. Olayın tanıkları var. Her duruşmaya gelenler var; ama ne yazık ki dinlenmedi. Dolayısıyla bizler bu davanın takipçisi olacağız" dedi.

Kedilere kezzap atan Murat Özdemir'in 7 yıla kadar hapsi istendi
Kediler kezzap atan şüpheliye istenen ceza belli oldu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kediler kezzap atan şüpheliye istenen ceza belli oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • mesut yuksel: Hayvanlara özellikle yavru hayvanlara zevk duyarak zarar verenlerin psikolojisinde, ufakken ya babasından yada arkadaşlarından şiddet görmüşlüğü yatar. Hayvanlara zarar vererk vicdanını bu şekilde tatmin eder ve devam eder. Mutlaka cezalandırılmalıdır. Tedavide işe yaramaz. 32 1 Yanıtla
    Kür Şad: Şu yoruma olumsuz işaret koyan kişi inşallah yanlışlıkla olmuştur. Değilse senin de bir doktora görünmen şart. Rabbimden diliyorum hayvanlara yaptığınız eziyetlerin daha fazlasını size nasip eder. 3 0
  • Bulent Cebeci: Aynısını ona yapacaksın ADALET bunu gerektirir 2 0 Yanıtla

Advertisement