İstanbul Tabip Odası'ndan Sağlık Bakanlığına Dava Tepkisi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Tabip Odası'ndan Sağlık Bakanlığına Dava Tepkisi

İstanbul Tabip Odası\'ndan Sağlık Bakanlığına Dava Tepkisi

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan göstericileri tedavi ettikleri gerekçesiyle, yönetimlerinin görevden alınmaları talebiyle Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara ve Hatay Tabip Odaları'na açılan davalara İstanbul Tabip Odası'ndan tepki geldi.

25.09.2014 16:45

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan göstericileri tedavi ettikleri gerekçesiyle, yönetimlerinin görevden alınmaları talebiyle Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara ve Hatay Tabip Odaları'na açılan davalara İstanbul Tabip Odası'ndan tepki geldi. İstanbul Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı'nın açtığı davalarla ilgili, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç ile önceki dönem sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu'nun katılımıyla, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, Ankara ve Hatay Tabip Odaları'na Gezi Parkı olayları sürecinde, "İzinsiz sağlık hizmeti sunmak, revir kurmak, hastalara ilk yardım hizmeti sağlamak" gerekçeleri ile yönetim değişikliği davasının açıldığı bilgisini verdi. Olaylar sırasında yaptıkları insani hizmetin suç kalıbına konulmaya çalışıldığını belirten Erez, "Biz bu olaylarda hangi koşullarda olursa olsun, hangi bahaneyle üstümüze varılırsa varılsın önce insanlığımızın, vicdanımızın sonra da iç ve uluslararası hukukun bize yüklediği sorumluluktan ayrılmamaya çalıştık" dedi. "Önce insan sağlığı" ilkesine göre hareket ettiklerini kaydeden Erez, bundan sonra da bu şekilde hizmet veremeye devam edeceklerini vurguladı.

İSTANBUL TABİP ODASI'NA AÇILAN DAVA HARCI YATIRILMADIĞI İÇİN DÜŞTÜ

Gezi Parkı olayları sırasında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri olan Dr. Ali Çerkezoğlu da, tabip odaları yönetimlerinin mahkeme kararları ile değişmediğini, iki yılda bir yapılan seçimlerle oda görevlilerinin belirlendiği belirtti. İstanbul Tabip Odası'na aynı davanın açılmaya çalışıldığını ancak dava harcının yatırılamamasından kaynaklı davanın düştüğüne dikkat çeken Çerkezoğlu, 'Açılan davaların da geri çekilmesini talep ediyoruz" dedi. Daha sonra söz alan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç de, "Bu davalar siyasidir" dedi. Toplantıda, Ankara Tabip Odası ile ilgili açılan davanı ilk duruşmasının 30 Eylül'de Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüleceği de belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Tabip Odası'ndan Sağlık Bakanlığına Dava Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement