İstanbul'un En Büyük Yemek Şenliği Başlıyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un En Büyük Yemek Şenliği Başlıyor

İstanbul\'un En Büyük Yemek Şenliği Başlıyor

Gaziantep sofrasının dünyaca meşhur kebap ve tatlılarının tanıtılacağı yemek şenliği başlıyor.

20.09.2012 13:57

Gaziantep sofrasının dünyaca meşhur kebap ve tatlılarının tanıtılacağı yemek şenliği başlıyor. Gaziantep Dernekleri Federasyonu'nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği 12. Gaziantep Yemek Şenliği, 22 Eylül Cumartesi günü Kadıköy'de yapılacak. Geçtiğimiz yıl 60 bin kişinin katıldığı şenliğe bu yıl 70 bin kişinin katılımı hedefleniyor. Yoğun ilgi nedeniyle Cumartesi ve Pazar günleri 2 gün sürecek şenlikte 100 bin porsiyon yemek tüketilmesi bekleniyor.

BAKLAVA VE KEBAP YEME YARIŞMASI YAPILACAK

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gaziantep Yemek Şenliği'nin 12.si

Kadıköy'deki Selami Çeşme Özgürlük Parkı'nda düzenlenecek. Gaziantep'in en tanınmış restoranlarının, tatlıcılarının ve kuru gıdacı firmalarının da katılacağı şenlikte 100 bin porsiyon yemek tüketilmesi bekleniyor. Gaziantep ve İstanbul'un önde gelen iş adamları ve siyasetçilerinin de katılacağı şenlikte ziyaretçiler arasında baklava ve kebap yeme yarışması yapılacak. Resmi açılışı 22 Eylül Cumartesi saat 12.30'da yapılacak şenlik Folklor, Türk sanat müziği, Halk Müzikleri ve davul zurna eşliğinde halay ekipleri ile renklenecek.

Şenlikte Gaziantep'in dünyaca meşhur baklava, katmer, kebap, ali nazik, içli köfte, yuvarlama, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kelle paça gibi yemekleri ziyaretçilere sunulacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'un En Büyük Yemek Şenliği Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement