İstanbul'un En Renkli Semti Budapeşte ve Slovakya'da Boy Gösterecek - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un En Renkli Semti Budapeşte ve Slovakya'da Boy Gösterecek

İstanbul\'un En Renkli Semti Budapeşte ve Slovakya\'da Boy Gösterecek

Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri için verdikleri özel konserde hem eğlenen hem de eğlendiren Sulukule Gençlik Orkestrası, beğeni topladı.

30.05.2014 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul’un en renkli semtlerinden biri olan ve adını semtinden alan Sulukule Gençlik Orkestrası repertuarlarıyla sınırları aştı. 16-20 yaş arasındaki müziğe gönül verenlerden oluşan orkestra Budapaşte ve Slovakya’da gerçekleşecek olan festivallerde Türk müziğinin çeşitli enstantenelerini yansıtacak.

2013 yılından buyana çeşitli platformlarda konserler veren Sulukule Gençlik Orkestrası performansını bu kez üniversite öğrencileri için sergiledi. Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri için verdikleri özel konserde hem eğlenen hem de eğlendiren orkestra beğeni topladı.

Nişantaşı Üniversitesi Merkez Kampusü’nde gerçekleşen konserde Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal ve Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin ile öğrenciler hazır bulundu. Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal hedefleri yüksek gençler yetiştirmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirerek katkılarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Ahmed Tohumcu ve Öğretim Görevlisi Derya Nuket Özer’e teşekkür etti. Prof. Dr. Kerem Alkin gençlerin iyi bir kariyer sahibi olmak kadar kendilerini sanat ve spor gibi alanlarda geliştirmelerinin de çok önemli olduğunu dile getirdi. Alkin hayat içinde başarılı olmak, etkili iletişim kurabilmek ve ön plana geçmek için hobi sahibi olmanın avantajları olduğunu belirtti.

Sulukule Gençlik Orkestrası şeflerinden Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Orkestrası Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmed Tohumcu ve Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Derya Nüket Özer de orkestra bünyesine ilişkin bilgi verdi. Orkestranın Kentsel Dönüşüm çalışmaları sırasında kültürel geleneği sürdürmek amacıyla oluşturulan bir proje olarak vücut bulduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Ahmed Tohumcu , “Orkestramız, 2013 yılının Ekim ayında temelleri atılmış bir kültür-sanat projesidir. Orkestra, daha öncesinde 2010 yılından itibaren Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi olarak faaliyetlerini sürdürüyordu. Henüz yeni bir orkestrayız, bundan önce 5 konser verdik ama önümüzdeki zamanlarda yine konserler vermeye devam edeceğiz. Yurt dışında da çeşitli festivallere katılacağız. Bu yıl Ağustos ayında Budapaşte ve Slovakya’da gerçekleşecek olan festivallerde konserlerimiz olacak’’ dedi.

Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Derya Nuket Özer de orkestranın 15 üyeden oluştuğunu belirtirken orkestra üyelerinin 16 -20 yaş arasında olduğunu aktararak; “ Sulukule’deki çocuk-sanat çalışmaları başlangıçta oradaki çocukların eğitimlerine destek verme ve müzikle tanışmalarını sağlama amacı taşırken, kurulan orkestrayla birlikte bugün profesyonelleşme noktasına geldi. Bu çocuklar hem Sulukule geleneğini devam ettirecekler hem de hayatlarını kazanabilecek duruma gelecekler’’ diye konuştu. Özer, korodaki gençlerin bir taraftan geleneği sürdürürken bir diğer taraftan da kendilerine özgü bir tarz yakalamaya çalışarak yeni arayışlar içerisinde olduklarının da altını çizdi.

Orkestranın son bir yıl içerisinde oluşturduğu repertuardan bir seçkiyi içeren konserde Nişantaşı Üniversitesi öğrencilerinin Türk Sanat Müziği, Roman ritimleri ve Balkan Şarkıları eşliğinde eğlenceli vakit geçirdiği görüldü.

HABER : KORAY USTABAŞI - PENBE KOÇ

KAMERA : KORAY USTABAŞI

İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'un En Renkli Semti Budapeşte ve Slovakya'da Boy Gösterecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement