işte Göz Kamaştıran Defile - Son Dakika
Güncel

işte Göz Kamaştıran Defile

işte Göz Kamaştıran Defile

İpekçi: "Aslında Biz Bir Mozaik Değil, Ebruyuz"

13.01.2011 00:37

İPEKÇİ: "ASLINDA BİZ BİR MOZAİK DEĞİL, EBRUYUZ"

Kırıkkale Valiliği'nin davetlisi olarak ôGelinlik Defilesi ve El sanatlarıö sergisine gelen ünlü modacı Cemil İpekçi, Kültür Merkezinde düzenlenen defile ve daha sonra ise işlemelerden yapılan el sanatları sergisini gezdi.

Kültür Merkezindeki defileyi Vali Hakan Yusuf Güner, AK Parti Milletvekilleri Vahit Erdem, Turan Kıratlı Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Ünlü film yönetmeni Mesut Uçakan ve ünlü modacı Cemil İpekçi izledi. Gecede söz alan İpekçi "Her insanı aynı sevgi ile seviyorum. Doğusu, güney doğusu, Anadolusu, Karadeniz'i, Akdenizi, Egesi, aslında biz bir mozaik değiliz. Biz bir ebruyuz. Çünkü mozaik olsa idik şimdiye kadar çoktan parçalarımızı alıp savurmuşlardı. 100 yılların içinde öylesine renklerimiz karışmış öylesine bir bütün olmuşuz ki hiçbir şey bizi bir birimizden ayıramaz" şeklinde konuştu.

Gecede Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ôŞehrimizde son yıllarda yaşanan değişme ve gelişmelere paralel olarak hazırlanan çeşitli projelerle şehrimizde farklılıklar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Kırıkkale nin tarihi mirasına el sanatlarla kültür değerlerine sahip çıkılması bu zenginliğin günümüz imkanlarıyla, yeniden şekillenmesi son derece önemlidir. Yöneticilerin değişimi yönetmesi, yeni istihdam ve üretim fırsatlarını geliştirmesi Kırıkkale'nin gelişmesi için zaruridir. Zamanımızın en önemli problemi şüphesiz ki kadın iş gücünün artırılması ve etkin hale getirilmesidir. Çünkü toplumumuzun mayası toplumumuzu yoğuran her zaman kadın olmuşturö dedi.

Düzenlenen defile ve el sanatları sergisinde ustalar grubu saz ekibi ses ve sazları ile geceye renk katarken Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından hazırlanan kına gecesinde Orta Anadolu örf ve adetlerine göre kına yakıldı. Özel gelinlik sahipleri tarafından hazırlanan gelinlik defilesinde genç kızlar tarafından sunulan gelinliklerin yanı sıra Halk Eğitim ve Kız Meslek lisesi öğrencilerinin göz kamaştıran defilesi büyük beğeni ile izlendi.

Ünlü modacı Cemil İpekçi, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

ôYoğun çalışma tempom bitmiyor. Bu sene emekli olacağım bu bana iyi gelmiyor. Aldığım karara rağmen çok çalışmam gerekiyor. Uzun yolculuk da bu yıl 40 senem, iş hayatımda bu yerlere kadar geleceğimi hiç düşünmemiştim. Her insanı aynı sevgi ile seviyorum. Doğusu, güney doğusu, Anadolusu, Karadeniz'i, Akdenizi, Egesi, aslında biz bir mozaik değiliz. Biz bir ebruyuz. Çünkü mozaik olsa idik şimdiye kadar çoktan parçalarımızı alıp savurmuşlardı. 100 yılların içinde öylesine renklerimiz karışmış öylesine bir bütün olmuşuz ki hiçbir şey bizi bir birimizden ayıramaz. Bunun içinde tek dünyadaki müşterek dili kullanmamız gerekiyor. O da sanat hiçbir ülke politikasından, ekonomisinden vaz geçmez. Fransızca bilmezsiniz, Fransızca şarkıyı dinlediğiniz zaman hayran kalırsınız. İspanyolca bilmezsiniz İspanyol ressamın resimlerine hayran kalırsınız. Biz bunu başarmış imparatorluğun çocuklarıyız. 700 gibi sanatı, kültürü, edebiyatı her şeyi ile dünyada sadece alınmış biz hiçbir şey almamışsız. 100 yıllar boyunca biz dünyada hiçbir şey almamışız. Dünya bizden almış. Son 80 yıl içersinde onlar yapmış gibi biz geri almışız. Bugün çok duygulandım. Toprağımın kokusundan, toprağımın renginden o kadar bir Anadolu ki mis gibi kokan tarihi ile her şeyi ile ben çok şeyler öğrendiğimi gördüm. Kırıkkale de hazırlanan defile ve el sanatlar sergisi beni daha duygulandırdı. Başta vali olmak üzere herkese teşekkür ederim.ö

Daha sonra ünlü modacı Cemil İpekçi ye yelek ve kilim hediyesini Milletvekilleri Vahit Erdem ve Turan Kıratlı tarafından verildikten sonra el sanatları sergisi beğeni ile gezildi ve genç kızlar tarafından kahve ikramında bulunuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel işte Göz Kamaştıran Defile - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement