İşte İmralı Notlarında Yer Alan İddia... - Son Dakika
Güncel

İşte İmralı Notlarında Yer Alan İddia...

İşte İmralı Notlarında Yer Alan İddia...

Tunceli'de CHP Milletvekili Kamer Genç'in akrabası olan bir korucu PKK'lılar tarafından öldürüldü.

12.08.2011 17:26  Güncelleme: 18:02

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Ramazan Köyü yakınlarında dün saat 22.00 sıralarında yol kesen üç PKK'lı, içinde geçici köy korucusu Mustafa Akçiçek (56) ve iki yakınının bulunduğu ticari taksiyi durdurdu.

Araçtakileri indiren PKK'lılar, geçici köy korucusu kadrosunda 15 yıldır Nazımiye Hükümet Konağı'nda bekçilik yapan Akçiçek'i otomobilden uzak bir noktaya götürerek burada uzun namlulu silahla öldürdü. Diğer kişilere dokunmayan PKK'lılar bölgeden ayrıldı.

Akçiçek'in CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in akrabası olduğu öğrenildi. Ankara'da bulunan Genç, olayın kaygı verici olduğunu söyledi. Genç şunları söyledi:

"Öldürülen Mustafa Akçiçek'i tanıyorum. Korucu olmasına rağmen hiçbir şekilde operasyonlara falan katılmamış ve silah bile kullanmamıştır. Niçin öldürüldüğü konusunda hala net bir bilgi yok."

ÖCALAN, KAMER GENÇ'LE İLGİLİ KONUŞMUŞTU

Abdullah Öcalan, avukatlarının 29 Temmuz'da açıkladığı görüşme notlarında Kamer Genç'in Gladio elamanı olduğunu söylemişti:

" Dersim'i idare eden, Dersim'i yönlendiren bir gladio var. O Kamer Genç gibiler 'Biz Alevi Türküz, Kürt değiliz' diyorlar. Bunlar Gladio elemanları, çocuklarını da Amerika'da okutuyorlar. Kamer Genç 1980 darbesinin adamıdır. Hatta Kamer Genç örtülü ödenekten beslenmektedir. Her türlü şeyi yapmasına rağmen buna ses çıkarılmıyor, neden? Çünkü Dersim'in bir kısmını bu şekilde tutuyor, Gladio'ya bağlı kılıyor. Dersim'de Alevi-Zazacılığı bize karşı geliştiriyorlar. Bunlar iyi çözümlenmelidir, üzerinde önemle durulmalıdır. Bunların tedbirleri alınmalıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İşte İmralı Notlarında Yer Alan İddia... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement