İstihbaratçı Sanatçıdan Roma'da 'Kelimenin Kalbi' Sergisi - Son Dakika
Güncel

İstihbaratçı Sanatçıdan Roma'da 'Kelimenin Kalbi' Sergisi

İstihbaratçı Sanatçıdan Roma\'da \'Kelimenin Kalbi\' Sergisi

EMNİYET Müdürü ve ressam Ahmet Sula, 'Kelimenin Kalbi' adlı sergisini İtalya'nın başkenti Roma'da açtı.

18.04.2019 13:34

EMNİYET Müdürü ve ressam Ahmet Sula, 'Kelimenin Kalbi' adlı sergisini İtalya'nın başkenti Roma'da açtı. Yunus Emre Roma Türk Kültür Merkezi'ndeki sergiyi Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş açtı. Sula'nın 41. kişisel resim sergisinde, çoğunluğu "felsefi resimlerden" oluşan yaklaşık 40 eser sergileniyor.

Farklı sanat alanlarını harmanlayarak Türk medeniyetini yansıtmaya çalıştığını kaydeden Sula, "En önemli şeyin, sanatın kudretini kullanarak insanların kalbine dokunmak olduğunu gördüm. Bu yolun sembolü de Anadolu Erenleri, Yunus Emre Hazretleridir. Tam da benim ilham aldığım büyüklerdendir. Roma, sanat tarihinin şekillendiği bir şehir. Ben de bu sanat şehrine Anadolu irfanını, 'Kelimenin Kalbi' ile anlatmaya geldim" dedi.

BU SANAT YÜCE

Sergiyi gezerken gözyaşlarına hakim olamayarak duygulu anlar yaşayan İtalyan sanatsever Guido Margarita ise "Siz buralara geldikçe İslam'ın güzelliklerini görüp anlıyoruz. İslam, Avrupa'da tam olarak tanınmıyor. İzlenimlerimi nasıl ifade edebileceğimi bilmiyorum çünkü bu sanat yüce" ifadelerini kullandı.Sula'nın kaligrafi canlı performansı da sunacağı "Kelimenin Kalbi" sergisi, 21 Nisan'a kadar sürecek.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel İstihbaratçı Sanatçıdan Roma'da 'Kelimenin Kalbi' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement