İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması Şiirlerin okunması Tiyatronun sergilenmesi İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Gölbaşı, Kahta ve Besni ilçelerinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

12.03.2021 15:50  Güncelleme: 21:14

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması

Şiirlerin okunması

Tiyatronun sergilenmesi İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Gölbaşı, Kahta ve Besni ilçelerinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Gölbaşı Mehmet Tevfik Göksu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen programda İstiklal Marşı'nın 10 kıtası okundu. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, İstiklal Marşı'nın öneminden ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatından bilgiler verdi.

Program sonunda kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Düzenlenen Programa Kaymakam Mutlu KöksaL, Belediye Başkan Vekili Mehmet Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Şahin Gül, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir ile diğer ilgililer katıldı.

Kahta Kültür Sitesi Konferans Salonunda düzenlenen program ise saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Kahta Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Onur yaptı.

Program, öğrencilerin şiirler okumasından sonra öğrenciler tarafından '"İstiklal Marşının Kabulü" adlı tiyatronun sergilenmesiyle son buldu.

Törene Kaymakam Abdil Koç, Emniyet Müdürü Oray Yeniay, İlçe Jandarma Komutanı Abdulkadir Ceran, Belediye Başkan Vekili Yavuz Turan ile diğer ilgililer katıldı.

Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen program da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Besni Kaymakamı Nazlı Demir, İstiklal Marşının Türk milletinin bağımsızlık sembolü olduğuna vurgulayarak, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 100. yıl dönümünü kutladı.

15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo gösterisi sergilendi. Ardından okul öğretmenleri tarafından müzik dinletisi yapıldı.

İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement