İsveç'ten Türkiye'ye Terörle Mücadele Desteği - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İsveç'ten Türkiye'ye Terörle Mücadele Desteği

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Türkiye'nin terörizmle ve DAEŞ ile mücadelede AB'nin önemli bir partneri olduğunu belirterek, "Türkiye'ye bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Türkiye'nin terörizmle ve DAEŞ ile mücadelede AB'nin önemli bir partneri olduğunu belirterek, "Türkiye'ye bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

İsveç devlet televizyonu SVT'ye son günlerde Türkiye'de artan terör olaylarını değerlendiren Wallström, Suruç'taki terör saldırısını, "Tüm insanlığa yapılmış bir saldırı" olarak niteledi.

Wallström, "Bu saldırı, sivil insanlar yanında Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara karşı insancıl politikalarına da yapılan bir saldırıdır. Türkiye, terörizmle ve DAEŞ ile mücadelede AB'nin önemli bir partneridir. Türkiye'ye bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Çözüm Süreci görüşmelerinin yeniden başlamasını umduklarını ve beklediklerini ifade eden Wallström, ateşkesin bozulmasının bölgedeki istikrarı derinden etkileyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA