İsviçre'de 'Türkiye Festivali' Başladı - Son Dakika
Güncel

İsviçre'de 'Türkiye Festivali' Başladı

İsviçre\'de \'Türkiye Festivali\' Başladı

---Zürih kentinin ünlü konser salonu Tonhalle'de yapılan Türkiye festivalinin ilk gününde perküsyon ustası Burhan Öcal, İsviçreli piyanist Oliver Schyder'le birlikte Bach'ı yeniden yorumladı.---Bu yıl ilki düzenlenen iki gün süerecek festivalde...

28.05.2012 15:48

--isviçre'de 'Türkiye Festivali' başladı

---Zürih kentinin ünlü konser salonu Tonhalle'de yapılan Türkiye festivalinin ilk gününde perküsyon ustası Burhan Öcal, İsviçreli piyanist Oliver Schyder'le birlikte Bach'ı yeniden yorumladı.

---Bu yıl ilki düzenlenen iki gün süerecek festivalde bu akşam gerçekleştirilecek gala gecesinde Fazıl Say, Basel senfoni orkestrası ile birlikte sahne alacak.

---Amaç geleneksel 'Türkiye Festivali'

İsviçre'nin Zürih kentinde değişik bir Türk festivali yapılıyor. Dün gece Burhan Öçal'ın perküsyonu eşliğinde İsviçreli piyanist Oliver Schyder ile başlayan Türkiye festivali bu yıl ilk kez düzenlendi.

Zürih kentindeki ünlü konser salonu Tonhalle'de gerçekleştirilen festivalde Burhan Öçal ve Oliver Schyder'in yanı sıra ve genç piyanist Cem Babacan da sahne aldı.

Bu akşam gerçekleştirilecek gala gecesinde Fazıl Say, Basel senfoni orkestrası ile birlikte sahne alacak.

İsviçre'nin Zürih başkonsolosluğu ve turizm ateşeliği himayesinde, Türkiye seyahat acentesi Bentour'un ana sponsorluğu gerçekleştirilen festivalin medya sponsoru İsviçre2nin en büyük gazetelerinde Tagesanzeiger oldu.

Amaç festivalin her yıl yapılması

Zürih başkonsolosu Hakan Kıvanç ise bu festivalin Türkiye'nin tanıtımına yönelik olduğunu vurgulayarak şunları söyledi : ' Normalde burada yaşayan vatandaşlarımıza başka tür festivaller düzenliyoruz. Bu festival ise içeriği bakımından sadece ülkemizin tanıtımına yönelik. Bu akşam bu salonda bulunan izleyicilerin yüzde 90'ı yabancı.' dedi

Türkiye festivalinin ana sponsorlarından Bentour seyahat şirketinin sahibi Kadir Uğur, Doğan Haber Ajansına yaptığı açıklamada, 'Türkiye Festivali'ni gelenekselleştirmek istediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

'İsviçre'de ilk kez bu konsepte bir festival düzenleniyor. Çok başarılı bir program oldu. Umarım tıpkı Newyork'taki Türk yürüyüşü gibi biz de bu festivali her yıl tekrarlayabiliriz.'

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsviçre'de 'Türkiye Festivali' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement