İsyan Ettiren Ceza - Son Dakika
Güncel

İsyan Ettiren Ceza

İsyan Ettiren Ceza

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, 7 yaşındaki Ahmet Türbün'e çarparak ölümüne neden olan motosiklet sürücüsü 26 yaşındaki Osman Özer, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

01.02.2012 14:59

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, 7 yaşındaki Ahmet Türbün'e çarparak ölümüne neden olan motosiklet sürücüsü 26 yaşındaki Osman Özer, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Özer'in cezası 14 bin 600 lira paraya çevrildi. Cezayı az bulan anne Fatma Türbün, "Bu nasıl adalet?" diyerek, ağladı.

Geçen 24 Mart'ta, Atatürk Caddesi'nde babası Enver Türbün'ün elini bırakarak yola fırlayan Ahmet Türbün'e hızla gelen bir motosiklet çarpıp, kaçtı. Kanlar içinde kalan çocuk Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar, buradaki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan Türbün'ün daha kapsamlı bir hastaneye sevkine karar verdi. Bunun için ambulans helikopter istendi. Ambulans helikopter, 11 dakika içinde Torbalı 7 Eylül Stadyumu'na geldi. Ancak, bu sırada nakil için kara ambulansında bekleyen Türbün'ün kalbi durdu. Türbün'ün duran kalbi sağlık ekiplerinin çabalarına rağmen tekrar çalıştırılamadı.

160 SAATLİK GÖRÜNTÜ İNCELENDİ

Kazanın ardından jandarma, küçük Ahmet'in ölümüne neden olan motosikletin tespiti için olay yeri ve çevresindeki 12 fabrika ve 6 iş yerinin güvenlik kameralarındaki toplam 160 saatlik görüntüyü incelemeye aldı. İkişer kişilik üç ekip, üç gün boyunca görüntüleri izleyip, görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak yüzlerce motosiklet arasından tek yolcusu olanları ayırdı. 30 motosikletliden Osman Özer'in Türbün'e çarpmış olabileceği belirlenerek, olaydan 3 gün sonra gözaltına alındı. Özer, jandarmadaki sorgusunda suçunu itiraf etti. Adliyeye sevk edilen Özer tutuklandı.

14 BİN 600 LİRA PARA CEZASI

Üç ay tutuklu kalan Özer, 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı Torbalı 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasında tahliye edildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nun raporunda yüzde 75 kusurlu bulunan Özer, beşinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme Özer'i 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu ceza da toplam 14 bin 600 lira paraya çevrildi.

Oğluna çarparak ölümüne neden olan motosiklet sürücüsüne verilen cezayı az bulan anne Fatma Türbün'ün adliye koridorundaki feryadı yürekleri dağladı. Kararın kendilerin bir kez daha yıktığını belirten Fatma Türbün, "Çocuğuma kıydılar. Bu nasıl adalet? Verilen ceza az olduğu gibi bir de paraya çevrildi. Oğlumun ölümüne neden olan kişi elini kolunu sallayarak dışarıda gezecek" diyerek, karara isyan etti. Baba Enver Türbün de motosiklet sürücüsüne verilen cezanın az olduğunu söyledi.

Türbün'ün avukatı İsa Kemal Çoban ise ceza davanın sonuçlandığını ancak tazminat davasının devam etttiği söyledi. - İzmir/ Torbalı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsyan Ettiren Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement