İÜ Rektörü Prof. Dr. Ak, AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı - Son Dakika
Güncel

İÜ Rektörü Prof. Dr. Ak, AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında seçimini yaptı.

27.12.2022 12:14  Güncelleme: 12:56

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında seçimini yaptı.

Ak, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, "haber", "spor" ve "çevre-yaşam" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

Spor kategorisinde tercihini Mustafa Yılmaz'ın "Yüzücü" fotoğrafından yana kullanan Ak, "Seçtiğim fotoğraf, doğuştan kol ve bacakları bakımından engelli olan bir kardeşimizin spor gayreti, mücadelesi. Bu çok önemli bir fotoğraf, aslında başlı başına bir mesaj. Bu fotoğraf ve oradaki o sporcu kardeşimizin çabası bence toplumun tamamına yönelecek olan bir motivasyon vesilesi." diye konuştu.

Haber kategorisinde Amer Shallodi'nin "Filistin standartları" fotoğrafını seçen Ak, dünyadaki pek çok savaş bölgesindeki olayların öne çıkarılabileceğini ama Filistinlilerin yaşadıklarının, bu yüzyıla yakışmayacak bir konu olduğunu belirtti.

Filistinlilerin mücadelesinin takdire şayan olduğunu dile getiren Ak, "Hepimize yaptığımız, yapmadığımız, yerine getirip getirmediğimiz sorumlulukları hatırlatan bir fotoğraf. Orada son derece donanımlı bir askeri grubun içerisinde bir çocuğun risk, tehlike olarak görülmesi buradaki mücadelenin hangi boyutlarda olduğunu da en güzel şekilde gösteriyor. Yani öyle bir fotoğraf ki altına belki sayfalarca haber girebilirsiniz. Aslında sadece Filistin'de yaşananlar için değil o fotoğraf, dünyada hak mahrumiyetlerinin olduğu pek çok yaşanmışlığa da işaret eden bir fotoğraf." değerlendirmesinde bulundu.

"Her üç grupta da seçimi zor fotoğraflar oluşturulmuş"

Prof. Dr. Ak, çevre-yaşam kategorisinde oy verdiği Mesut Varol'un "Beslenme saati" fotoğrafının, insanlar için tehlikeli gibi görünen himayeye, bakıma muhtaç bir ayı yavrusunun bir insan tarafından beslenmesini konu edindiğini anlatarak, fotoğrafın aynı zamanda insanların doğayı paylaştıkları hayvanlara karşı sorumluluklarını yerine getirmesine de vurgu yaptığını kaydetti.

Her yılın muhasebesini yapmanın çok güzel bir düşünce olduğunu, bunun basın ve iletişim alanında yapılmasının da apayrı bir farkındalık oluşturduğunu dile getiren Ak, "Seçilen alanlar da güzel. Spor, haber, çevre ve yaşam. Aslında her üç grupta da gerçekten seçimi zor fotoğraflar oluşturulmuş. Aslında bu 2022'nin ne kadar yoğun geçtiğinin de bir göstergesi." ifadelerini kullandı.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Ak, AA\'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İÜ Rektörü Prof. Dr. Ak, AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement