İzmir'de Çifte Operasyon (5) - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Çifte Operasyon (5)

İzmir\'de Çifte Operasyon (5)

3'ü ÜNİVERSİTELİ, 2'SİNİN YAŞI KÜÇÜK Türkiye genelindeki, terör örgütü PKK'ya yönelik şafak baskınların İzmir ayağında, 3'ü üniversite öğrencisi, 2'sinin yaşı 18 yaşından küçük olan, aralarında HDP İzmir İl Yöneticisi B.S.Ş.'nin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

24.07.2015 12:58

3'ü ÜNİVERSİTELİ, 2'SİNİN YAŞI KÜÇÜK

Türkiye genelindeki, terör örgütü PKK'ya yönelik şafak baskınların İzmir ayağında, 3'ü üniversite öğrencisi, 2'sinin yaşı 18 yaşından küçük olan, aralarında HDP İzmir İl Yöneticisi B.S.Ş.'nin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Evlerinde benzin dolu bidon ve molotofkokteyli ele geçirilen çocuk zanlıların, terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları, örgüt adına otobüs yakma, işyeri kundaklama, Cudi'deki orman yangınına misilleme olarak orman yangını çıkarma eylemi hazırlığında olduğu iddia edildi. N.Y. ve Ş.B adlı yaşı küçük zanlıların Menemen Asırlak mahallesinde motolotof kokteyleriyle ele geçirildikleri öğrenildi.

Üniversiteli zanlıların ise örgüte eleman temininde etkin rol oynadığı, ev toplantıları düzenleyerek örgüte eleman kazandırdıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınan Ege Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi İ.Ç.'nin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta PKK ile ilgili paylaştığı fotoğrafları beğenen kişilerle irtibata geçip, örgüte kazandırdığı belirtildi.

PARALEL OPERASYONU

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Okan Bato tarafından yürütülen Paralel Yapı soruşturmasında da gözaltına alınanların 'terör örgütü yöneticiliği yapmak, terör örgütü üyeliği, terör örgütüne maddi destek sağlamak, tehdit ve şantaj'la suçlandıkları öğrenildi. Örgütün Ege Bölge Sorumlusu olduğu iddia edilen B.B.'nin da aralarında bulunduğu 23 şüpheliye yönelik İzmir merkezli Sivas, Gümüşhane, Kütahya, Çanakkale, Aydın, Denizli ve Muğla'da yapılan operasyonda 21 kişinin yakalandığı açıklandı. Operasyonda yakalanan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda dijital verilere incelemek üzere el konulduğu kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Çifte Operasyon (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement