İzmir'de Teknopark Heyecanı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Teknopark Heyecanı

İzmir\'de Teknopark Heyecanı

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması için protokol imzalandı.

10.05.2012 20:48  Güncelleme: 20:45

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "kurucu heyet üyesi" olarak yer aldığı "Teknopark", kentin gelişiminde büyük rol oynayacak.

İzmir, yeni bir teknopark kazanıyor. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde kurulan "teknopark"ın ardından, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması için çalışmalar tamamlandı. 21 kurucu üyenin imzasıyla hazırlanan protokol önümüzdeki günlerde onaylanması için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de "kurucu üye" olarak yer aldığı Teknopark, iki bölgede kurulacak. Bölgelerden bir tanesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampusü'nde yer alan 17 bin 400 metrekarelik alan, diğeri ise üniversitenin İnciraltı yerleşkesinde Üniversite Hastanesi'nin yanında bulunan 10 bin 487 metrekarelik alan.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu'nda gerçekleşen protokol imza törenine, kurucu heyette yer alan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

İzmir'deki tüm üniversitelerin kuruluş aşamalarını görme şansına ulaştığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, "Teknoparkların kurulması ve gelişmesine her türlü desteği vermeliyiz" dedi.

Dr. Aydoğan, "Bir buluşun bir ülkenin önünü açacağına inanıyoruz. Tüm yerel yönetimler olarak, teknoparkların, bilimsel araştırmaların, AR-GE çalışmalarının en büyük destekçisi olacağız. İnşallah kurulacak olan teknoparklarla, ülkemizi dünyaya tanıtacak işler yaparız. İyi bir başlangıç yaptık ve sonunun da iyi geleceğine inanıyorum" dedi.

"Bilgi ticarete dökülmeli"

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün konuşmasında İzmir'in öncü kurum ve kuruluşlarının yer almasıyla kurulacak teknopark için büyük heyecan duyduğunu söyledi. Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün yanı sıra, DEÜ bünyesinde kurulacak teknoparkla birlikte, önemli çalışmalara imza atacaklarını bildiren Prof. Dr. Füzün, "Bizler ürettiğimiz bilgiyi, ticarete dökmeliyiz" dedi.

Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, konuşmasında sanayi ile işbirliği yapılması gerektiğinin önemini vurgulayarak, "Birbirini tamamlayan çok sayıda teknopark olması kentin önemli bir artısı olacak" diye konuştu.

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyeti şu isimlerden oluşuyor:

Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Şifa Üniversitesi, Buca Belediyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası (ESİAD), İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Tire Organize Sanayi Bölgesi, Ege Sanayiciler ve İşadamları Derneği (ESİAD), PETKİM Petrokimya Holding A.Ş., Alto Teknoloji Bilişim Çözüzmleri San. Ve Dış Tic. Ltd. Şti., ARKAS Holding A.Ş., Asklepion Dokuz Eylül Laboratuarları Özel Eğitim Sağlık Danışmanlık ve AR-GE Hizmetleri Tic. Ltd. Şti., GENMAR Sanayi Ürünleri Pazarlama Anonim Şirketi, Mazhar Zorlu Holding A.Ş., NETSİS Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş., Nukleus Sağlık Ürünleri Tanı Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti, Probel Bilgisayar Yazılım Donanım San. ve Tic. Ltd. Şti, Tıpmed Tıbbi Medikal Ürünler San. Ve Tic. Ltd. Şti., Vestel A.Ş.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir'de Teknopark Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement