İzmir'deki Alevi Mezarları Tahrip Edildi - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Alevi Mezarları Tahrip Edildi

İzmir\'deki Alevi Mezarları Tahrip Edildi

İzmir'de Alevi mezarları kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi.

23.09.2013 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Alevi mezarları kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi.

Bornova ilçesi Naldöken Mahallesi'ndeki mezarlıkta, Alevilere ait mezarlarının mermerlerinin kırılarak tahrip edilmesi halk tarafından tepkiyle karşılandı. Polisin yaptığı inceleme sonucu tahrip edilen mezarların tamamının Alevi mezarlığı olduğu açıklandı.

Naldöken Mahalle Muhtarı Ali Bayram, "Benim eşim de Alevi, ben sünniyim. Bu ayırım niye? Ülkemiz zaten zor bir süreçten geçiyor. On iki yıldır burada yaşamaktayım böyle bir çirkin saldırı görmedik. Ölüye saygısı olmayanın diriye hiç saygısı olmaz ve o meçhul kişilerden her şey beklenir" şeklinde konuşarak tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Alevi vatandaş Aziz Kaya ise bir ay öncesinde de mezarlık kulübesinin yakılmasından korktuklarını belirterek, "Mezarlara zarar vermekle bir amaç güdülemez. Bu kişiler neyin peşinde? Artık dirileri bırakıp ölülere mi saldırılar başlıyor? Bu ayrım neden yapılıyor?" dedi. Sünni olduğunu ve yıllardır aynı mahallede oturduğunu söyleyen Hacı Tekin de, "Alevilerle hiçbir sorunlarının olmadığını, kardeş gibi yaşadıklarını" ifade etti.

Yaklaşık 15 Alevi mezarının kimliği meçhul kişilerce tahrip edilmesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Alevi Mezarları Tahrip Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement