İzmir'deki Suç Örgütü Operasyonuyla İlgili İddianame Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Suç Örgütü Operasyonuyla İlgili İddianame Kabul Edildi

İzmir\'deki Suç Örgütü Operasyonuyla İlgili İddianame Kabul Edildi

İzmir merkezli 3 ilde geçtiğimiz aralık ayında düzenlenen suç örgütü operasyonuyla ilgili, aralarında eski CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın da yer aldığı 18'i tutuklu 53 sanık hakkında...

01.11.2013 15:01

İzmir merkezli 3 ildeki suç örgütü operasyonuyla ilgili, aralarında eski CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın da olduğu 18'i tutuklu 53 sanık hakkında dava açıldı.

İzmir merkezli 3 ilde geçtiğimiz aralık ayında yürütülen suç örgütü operasyonuyla ilgili TMK10.maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcısı Sinan Taşkın tarafından hazırlanan iddianame İzmir 12. Ağır ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, tutuklu sanıklar Adnan Alabay'a 1675 yıl 6 ay ve müebbet, D.A'ya 1653 yıl 6 ay ve müebbet, A.A.'ya 1623 yıl 6 ay ve müebbet hapis cezası istenirken, diğer sanıklar hakkında 2 ile 140 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları talep edildi.

436 sayfa ve 88 ek klasörden oluşan, 39 mağdurun şikayetçi olarak yer aldığı iddianamede, D.A. liderliğinde suç işlemek amacıyla kurulan Adnan Alabay ve A.A'nın yöneticisi olduğu iddia edilen suç örgütünün, 2007 ile 2012 yılları arasında kent genelinde ve özellikle de Karşıyaka ilçesinde adam öldürme, yaralama, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, işyeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme, zorla senet imzalatma, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, tefecilik gibi suçlara karıştığı belirtildi.

Sanıkların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda tapu, senet ve silah ele geçirdiği belirtilen iddianamede, sanık D.A.'nın kendisine müracaat eden kişilere sahte evraklar imzalatıp borçlandırarak işyerlerini ele geçirdiği, Tufan Güloğlu'nun öldürülmesi olayını, cinayeti işleyen örgüt üyesi yerine başka bir kişinin üstlenmesini sağladığı, örgüt üyelerinin Karşıya'da hayatını kaybeden bir kişinin 1 milyon 200 bin liralık mal varlığını sahte belgelerle üzelerine aldıkları iddialarına yer verildi.

Taşımacılık şirketleri bulunan örgüt üyelerinin özellikle askeri personelin taşınması için açılan ihalelerde çeşitli usulsüzlükler yaparak ihalelere fesat karıştırdıkları, bu ihalelere katılan diğer firmaları para vererek ya da tehdit ederek çekilmelerini sağladıkları ileri sürüldü.

Sanıkların, ele geçirmek istedikleri bir restoranda kavga çıkarıp çalışanları yaraladıkları, rüşvet vererek bilirkişi raporlarını istedikleri şekilde düzenlettikleri, kendilerinden şikayetci olan bir kişiyi silahla yaraladıkları, işadamlarına zorla senet imzalattıkları, tehdit ettileri, alacaklı olan kişiyi sahte belgelerle borçlandıdıktan sonra cezaevine girmesini sağladıkları iddia edildi.

Sanık Adnan Alabay'ın siyasi nüfuzunu kullanarak işyerilerine ruhsat çıkarttırdığı, ihaleler için aracı olduğu iddianamede belirtilen diğer suçlar arasında yer aldı.

Öte yandan, aynı operasyonda tutuklanan Adnan Alabay'ın ağabeyi eski CHP İzmir İl Yöneticisi ve delegesi Arif Alabay'ın cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesi nedeniyle hakkında dava açılmadı.

Operasyon

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İzmir, İstanbul ve Bursa'da düzenlenen operasyon kapsamında, Adnan Alabay'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi tutuklanmıştı.

Zanlıların, dolandırıcılık yoluyla elde ettiği öne sürülen 3,5 milyon liranın bulunduğu banka hesaplarına, çok sayıda lüks otomobil ve taşınmaza el konulmuştu.

Operasyonda tutuklanan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Alabay görevinden istifa etmiş, ilçe yönetimi de görevden alınmıştı.

Tutuklananlar arasında bulunan Arif Alabay, cezaevinde geçirdiği kalp kirizi sonrası yaşamını yitirmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Suç Örgütü Operasyonuyla İlgili İddianame Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement