İzmir Kınık Maden Şehidine Anma - Son Dakika
Güncel

İzmir Kınık Maden Şehidine Anma

İzmir Kınık Maden Şehidine Anma

Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 36 yaşındaki Ruhi Dağlı, Gündoğdu Halk Konseyi üyeleri tarafından mezarı başında anıldı.

16.03.2015 12:38

Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 36 yaşındaki Ruhi Dağlı, Gündoğdu Halk Konseyi üyeleri tarafından mezarı başında anıldı. Dağlı'nın mezarına Türk bayrağı diken 50 kişilik grup, 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi. Soma İlçesi'nde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 kişiden biri olan 36 yaşındaki Ruhi Dağlı'nın İzmir'in Kınık İlçesi'ne bağlı Yaylaköy Mahallesi'ndeki mezarı, Gündoğdu Halk Konseyi Başkanı Necati Tüysüzoğlu ve konsey üyeleri tarafından ziyaret edildi. Etkinliğe Soma Alevi Kültür Derneği Başkanı Aysun Gökçe ve CHP Soma Kadın Kolları Başkanı Emine Ünlü de katıldı. Dün (Pazar) saat 14.00'de Yaylaköy Mahallesi'ne gelen yaklaşık 50 kişilik grup, şehidin mezarına Türk bayrağı dikti. Hep bir ağızdan 10'uncu Yıl Marşı'nı söyleyen grup, mahalle girişinde dev Türk bayrağı açtı. Türkiye'de şehit düşen madencilerin sahipsiz olmadığını hatırlatan İzmir Gündoğdu Halk Konseyi Başkanı Necati Tüysüzoğlu, "Türk milletinin namusu, şanı, şerefi ve bağımsızlığının sembolü olan Türk bayrağını Ruhi Dağlı'nın mezarına dikmeye geldik. Onun annesi bizim annemizdir. Ben de 1 ay önce oğlumu kaybettim ama bugün buradayız. Vatan fedakarlık yapılmadığı takdirde asla vatan değildir. Maden şehidimizin annesi Fatma Dağlı'ya kutsal Türk bayrağımızı hediye ediyorum. Bu bayrak aynı zamanda Yaylaköy halkına emanettir" dedi.

Mezarlıktaki törenin ardından lokma hayırı düzenlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Kınık Maden Şehidine Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Gündoğdu Halk Konseyi: Gündoğdu Halk Konseyi olarak haberi yapan gerçekten bağımsız ve objektşf gazeteci arkadaşa telekkür ederiz. GHK olarak insanımıza ve değerlerimize sahip çıkmak bir görevimizdir. 26 Nisanda Kınık/Yaylaköy ve çevresindeki köylerdeki çocuklarla 23 Nisan Çocuk ve egemenlik bayramını kutlayan bir şölen organize etmek istiyoruz. Bakalım kimler bizlere destek olacak. 0 0 Yanıtla

Advertisement