İzmir Üç Aylık Kursla 6 Dil Konuşmaya Başladılar - Son Dakika
Güncel

İzmir Üç Aylık Kursla 6 Dil Konuşmaya Başladılar

İzmir'in Bayraklı ilçesinde Mustafa Uygur Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri 3 aylık dil eğitiminin sonucunda 6 dil öğrendi.

06.06.2018 11:27

İzmir'in Bayraklı ilçesinde Mustafa Uygur Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri 3 aylık dil eğitiminin sonucunda 6 dil öğrendi. Öğrencilere dil eğitimi veren dilbilimci Ferhat Yıldız, Diller arasındaki yakınlığı ve mantığı göstermeye çalıştım. Şu an çocuklar günde iki saatlik derslere rağmen 3 aylık sürede 6 dile ulaştılar dedi.

Mustafa Uygur Ortaokulu, dilbilimci Ferhat Yıldız ile bir projeye imza attı. Ferhat Yıldız ile okul arasında imzalanan protokol gereği 5. sınıf öğrencilerine 3 aylık eğitimle dil kursu verilmesi amaçlandı. Kursa katılan öğrenciler, 3 ay gibi kısa bir sürede verilen eğitimin ardından, 6 dil konuşabilir hale geldi. İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Arapça eğitimi alan öğrenciler, dilbilimci Ferhat Yıldız'ın verdiği eğlenceli eğitim sonrasında bu dilleri konuşmaya başladı.

Eğitime önce İngilizceyle başladıklarını ve öğrencilerin dil öğrenme konusundaki becerilerinin ortaya çıkmasını sağladığını belirten Yıldız, Milli Eğitimden gelen teklifi kabul ettim. İlk dönem derslere girdim ve sorunları tespit ettim. Arkasından 20 kişilik grup topladık ve derslere başladık. Almanca ders vermeye başladım, çok hızlı öğrendiler, sonra İtalyanca verdim aldılar, İspanyolca verdim, ne verdimse aldılar, çocuklar mantığını çözdüler. Sürekli olarak derslerde oyunlar oynadık. Diller arasındaki yakınlığı ve mantığı göstermeye çalıştım. Şu an çocuklar günde iki saatlik derslere rağmen 3 aylık sürede 6 dile ulaştılar diye konuştu.

DOĞRU SİSTEMLE ÇOK FAZLA DİL ÖĞRENEBİLİRİZ

Dil öğrenmenin aslında daha kolay olduğunun farkına vardıklarını anlatan öğrencilerden Nisa Kapçı, Dil öğrenmek kolay. Ferhat hocama çok teşekkür ederiz. Takıldığımız yerlerde hep yardım etti, bize anlattı. Verdiği fotokopileri, kitapları okudum dedi. Samet Altun da, Şanlıurfalıyım, dil öğrenmek çok eğlenceli bir şey diye konuştu. Öğrencilerden Canberk Akkün, Çok zor gibi görünüyor ama Ferhat hocanın sistemiyle doğru bir şekilde öğreniyoruz derken, Mehmet Efe, Dil öğrenmek zor, doğru sistemle ise çok kolay. İstersek çok fazla dil konuşabiliriz dedi. Öğrencilerden Furkan Önen ve Yunus Sarıçam da bu sistemle daha fazla dil öğrenebileceklerini söyledi. Üç aylık eğitimin sonunda 6 dil konuşan öğrencilere başarı belgesi verildi.

İzmir Üç Aylık Kursla 6 Dil Konuşmaya Başladılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Üç Aylık Kursla 6 Dil Konuşmaya Başladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement