İzmir Valisi Mustafa Toprak Bergama Esnafıyla Tanıştı - Son Dakika
Güncel

İzmir Valisi Mustafa Toprak Bergama Esnafıyla Tanıştı

İzmir Valisi Mustafa Toprak Bergama Esnafıyla Tanıştı

İzmir Valisi Mustafa Toprak, ilk kez geldiği Bergama'da önce Kaymakam Uğur Kolsuz'u ziyaret etti.

23.01.2014 17:30

İzmir Valisi Mustafa Toprak , Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz ile birlikte Bergama'nın tarihi ören yerlerinden Akropol, Asklepon ve Kızılavlu gibi ören yerlerini ziyaret ederken yaklaşık bir buçuk saatini ise Bergama esnafını ziyaret etmekle geçirdi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, ilk kez geldiği Bergama'da önce Kaymakam Uğur Kolsuz'u ziyaret etti. Vali Mustafa Toprak, İlçe Kaymakamı Uğur Kolsuz Emniyet Müdürü Hüsamettin Atasven, ve Kurum amirlerinden ilçe hakkında bilgi aldı. Daha sonra Bergama Müzesi ve ören yerleri olan, Akrapol, Bazalika (Kızıl Avlu) ve Asklepion'u gezdi. Bergama gezisinde Valisi Mustafa Toprak'a Bergama'nın tarihi geçmişi hakkında bilgi verdi.

Vali Mustafa Toprak, daha sonra İlçe merkezinde Şadırvan camiin de yapılan restorasyon çalışmasını yerinde incelendi. Merkezdeki tarihi binalar; arasta, camiler, hamamlar, hanları yerinde inceledi, esnaf vatandaşları iş yerlerinde ziyaret ederek sohbet etti.

Ayrıca rolöve ve restorasyon projesi yapılacak olan Kulaksız cami-ini inceledi, inşaatı başlayan 3 adet kapalı spor salonu ve imam hatip lisesi inşaatlarını yerinde gördü. İnşaat ihalesi hazırlıkları devam eden 24 derslikli çıraklık eğitim merkezi arsasına baktılar. Bilahare, Kozak Yukarıbey köyünde inşaatına başlanan turizm amaçlı tesisin çalışmalarını, köy merkezinde yapılan 4700 m2, lik granit taş kaplama işini ve Kozak lisesini inceledi. Köyde vatandaşlarla sohbet etti. Kozak Çam fıstığındaki hastalık sorununu vatandaşlardan dinledi. Daha sonra Aşağıbey köyüne geçildi. Köy sosyal tesis inşaatını inceleyen Vali Mustafa Toprak, köyde yapılacak pekmez tesisi hakkında bilgi aldı. Buradan Kaplan köyüne geçen Toprak burada da vatandaşlarla sohbet etti.T Vatandaşlardan tarımsal çeşitlilik ve bağcılık konuları görüşüldü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Valisi Mustafa Toprak Bergama Esnafıyla Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement