İzmir Yenilenen Alsancak Stadı'nın Tribünleri Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

İzmir Yenilenen Alsancak Stadı'nın Tribünleri Ortaya Çıktı

Yenilenen Alsancak Stadı'nın tribünleri ortaya çıktıTürk futbol tarihinde önemli bir yeri olan milli lig başladığında ilk maçın oynandığı, ilk golün atıldığı İzmir Alsancak Stadı'nın yenileme çalışmaları hızla sürüyor.

28.05.2018 10:33

Yenilenen Alsancak Stadı'nın tribünleri ortaya çıktı

Türk futbol tarihinde önemli bir yeri olan milli lig başladığında ilk maçın oynandığı, ilk golün atıldığı İzmir Alsancak Stadı'nın yenileme çalışmaları hızla sürüyor. Çürük olduğu gerekçesiyle Ağustos 2014'te kapatılıp 2015 yılında yıkılan statta, tribünler ortaya çıktı. Alsancak Stadı'nın yeniden inşa edilen haliyle yeni sezonun devre arasında kapılarını açması bekleniyor.

Alsancak Stadı'nın geçen yıl nisan ayında yapılan ihalesini 54 milyon 880 bin TL bedelle alan Metro Yapı, kaba inşaatı haziran ayı sonunda bitirmeyi planlıyor. DHA drone kamerasına yansıyan görüntülerde de idari bina ve tribün iskeletleri büyük oranda tamamlandığı görüldü. Stadın tribünleri ve idari bina tek çatıyla kaplanacak. Deplasman taraftarları için kale arkası tribün yapılacak. Stadyumda 4 soyunma odası, 2 hakem odası, 4 antrenör odası, ofisler, 10 adet loca, basın toplantı ve çalışma alanları, protokol alanları, yeme-içme alanları ve 100 kişilik çok amaçlı salon bulunacak. Tüm yasal prosedürler yerine getirildikten sonra inşaat ruhsatı geçen ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çıkan stat için Dokuz Eylül Üniversitesi'yle protokol imzalanmıştı. Bu sayede üniversitenin stat bitişiğindeki arazisinde maç günleri için 427 araçlık otopark alanı oluşturuldu.

İNŞAATIN YÜZDE 50'Sİ BİTTİ

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, haziran ayında inşaatın yüzde 60'lık bölümünün tamamlanacağını söyledi. Stadın Türk futbol tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğu dile getiren Erten, Alsancak Stadı'nın inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Şuan ulaştığımız kapasite yüzde 50'yi geçmiş durumda. Yeni sezonun devre arasında hizmete açılmasını umuyoruz. Bu stat Türk futbol tarihi açısından çok önemli. Milli lig başladığında ilk maç burada oynandı, ilk gol bu statta atıldı. Böylesine tarihi öneme sahip, şehrin ruhunu yansıtan bir tesisin aynı yerinde yenilenmesini doğru buluyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, stadın isminin Mustafa Denizli olması yönünde bir öneride bulundu. Şuan için isim noktasında verilmiş bir karar yok ama önümüzdeki süreçte belli olur dedi.

İzmir Yenilenen Alsancak Stadı\'nın Tribünleri Ortaya Çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Yenilenen Alsancak Stadı'nın Tribünleri Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement