İzmit'te Zafer Bayramı Töreni - Son Dakika
Güncel

İzmit'te Zafer Bayramı Töreni

İzmit\'te Zafer Bayramı Töreni

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın İzmit'te Törenlerle Kutlandı.

30.08.2010 14:45

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın İzmit'teki kutlama törenlerine vatandaşların katılımı geçen yıllara oranla daha az oldu. Daha önce İzmit'te kentin kalbi sayılan Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlamaların iki yıldır yeni yapılan eski Doğu Kışla olarak bilinen Şehit Rafet Karacan Bulvarı'na alınması ve buraya ulaşımın da güç olmasının vatandaşların katılım oranını düşürdüğü belirtiliyor.

İzmit'teki kutlama törenlerine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Eğitim Muhabere Destek Komutanı (EDOK), Korgeneral Ömer Necati Özbahadır, CHP Milletvekili Hikmet Erenkaya, AK Partili Milletvekilleri Fikri Işık, Sibel Gönül, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve kent protokolü katıldı. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'ne bağlı askeri birlikler ile aralarında zırhlı birliklerin de bulunduğu geçit resminde özellikle kamuflajlı komandoların ve üzerlerinde silah sistemleri bulunan araçların geçişi büyük ilgiyle karşılandı. Geçit resmine havadan da helikopterler eşlik etti.

Daha önce Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlamalara binlerce kişi çocuklarıyla birlikte katılırken, son iki yıldır Rafet Karacan Bulvarı'ndaki törenlere en fazla bin kişinin katılması, buraya ulaşımın güç oluşuna bağlanıyor. Birçok vatandaş, buradaki törene otobüsle bile gitseler tören alanına ulaşmak için uzun süre yürümek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'te Zafer Bayramı Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement