Jaeger-LeCoultre'nin Atmos Marqueterie Koleksiyonu - Son Dakika
Güncel

Jaeger-LeCoultre'nin Atmos Marqueterie Koleksiyonu

Jaeger-LeCoultre\'nin Atmos Marqueterie Koleksiyonu

Jaeger-LeCoultre, Atmos Marqueterie koleksiyonuna, Avusturyalı ünlü sembolist ressam Gustav Klimt anısına yeni bir model ekledi.

17.07.2012 13:43

Jaeger-LeCoultre'den Gustav Klimt'in 150'nci Doğumgünü Anısına Özel Saat

15 Temmuz 2012 günü 150. doğum günü anılan ressamın anısına, sadece on adet üretilen saatte, Jaeger-LeCoultre'ın el zanaatkarlığı gelenekleri ile yeniden yorumlanmış olan Art Nouveau değerlerinin kusursuz bir örneği gözler önüne seriliyor.

Ressamın yaratıcılığının tüm zenginliğini kullandığı ünlü tablosu "The Kiss" Atmos'un kabininde yer alıyor. Tek tek kesilmiş, birbirlerine yapıştırılmadan önce ya doğal halinde bırakılmış ya da Klimt'in kendisinin yaptığı gibi, altın varakla kaplanmış olan 1200'den fazla küçük ahşap parçası, tamamen el yapımı ve harika kakmacılık motifiyle Atmos kabinini kaplıyor.

Motifin içerisine gizlenmiş bir düğme içeren, tedbirli bir mekanik sistem ile donatılmış olan kabin, zamanı göstermek için her bir parçasını dolduran temayla görkemli bir şekilde açılıyor. Klimt'in orijinal çalışmasındaki altın ve ahşap tonlarıyla uyum içinde olan ayrıntıları, sedef kadran üzerinde göz alıcı bir şekilde sergileniyor. Koruyucu kristal çerçevesinin içinde yer alan saat, güvenilir bir düzenle zamanın sınırlarını çiziyor. Saat ve dakikaların regülator tarzında gösterimine ay ve ayın durumuna dair göstergeler eşlik ediyor.

Jaeger-LeCoultre'nin eşsiz saat koleksiyonu, Damas Türkiye tarafından işletilen Nişantaşı Altın Sokak'ta bulunan Jaeger-LeCoultre Boutique'nin yanı sıra, Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki "Damas" butikte, Istanbul Flyinn Alışveriş Merkezi'ndeki "Sapphire" ile Ankara Armada ve Kentpark Alışveriş Merkezleri'nde konumlanan "Greenwich" butiklerinde saat severlerin beğenisine sunuluyor. Antalya bölgesinde ise Terracity Alışveriş Merkezi'nin içinde konumlanan "Damas" butik'in yanı sıra, "Argos Center", "Rom Sümer" ve Kemer çarşı içinde konumlanan "Viking" de Jaeger-LeCoultre'nin satış noktaları.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Jaeger-LeCoultre'nin Atmos Marqueterie Koleksiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement