Jandarma Genel Komutanlığına Vekaleten İbrahim Yaşar Atandı - Son Dakika
Güncel

Jandarma Genel Komutanlığına Vekaleten İbrahim Yaşar Atandı

Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi, geçirdiği ani rahatsızlık nedeniyle GATA'da tedavi altına alındı. Mendi'nin yerine vekaleten Korgeneral İbrahim Yaşar atandı.

19.07.2016 21:59  Güncelleme: 08:19

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cuntanın 15 Temmuz akşamı rehine aldığı isimlerden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, kalp rahatsızlığı nedeniyle GATA'da tedavi altına alındı. Mendi'nin yerine Jandarma Genel Komutanlığı'na vekaleten Korgeneral İbrahim Yaşar atandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle :

"Jandarma Genel Komutanı Orgeneral GALİP MENDİ geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle acilen GATA'ya sevk edilmiş ve yapılan müdahalenin ardından hastaneye yatırılmıştır. Bu süreçte Jandarma Genel Komutanlığına Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar vekalet edecektir."

DARBE GİRİŞİMİNDE DÜĞÜNDEYDİ

Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi, darbe girişişiminin olduğu Cuma akşamı, Ankara Gazi Orduevi'nde, Tümgerenal Burhanettin Aktı'nın kızının düğününe katıldı. Düğünde, Milli Savunma Bakanı Müsteşarı ve çok sayıda komutan da yeraldı.

Saat 22.OO'dan önce Orgeneral Galip Mendi'yi, Genelkurmay'dan silah seslerinin geldiğine ilişkin bir bilgi ulaştırıldı. Bu durum, diğer komutanlar arasından da hemen yayıldı. Ancak birkaç dakika sonra, Genelkurmay Karargahı'ndan geldiği iddia edilen silah sesleri için "Şaka yapılmış. Herhangi bir olumsuz durum yok" denildi. Komutanlar, bunun üzerine düğünden ayrılmadı. Orgeneral Mendi, saat 22.30 civarında orduevinden ayrıldıktan sonra bir daha da kendisinden haber alınmadı.

EMİR SUBAYI KANDIRIP BAŞINA ÇUVAL GEÇİRMİŞ

Darbe girişiminin başarısız olmasından sonra Mendi'nin o geceler neler yaşadığı da ortaya çıktı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Mendi, yaklaşık 10 yıldır emir subaylığını yapan Piyade Yarbay Murat Yılmaz ve Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş tarafından rehin alınıp Akıncılar Hava Üssü'ne götürüldü. Yarbay Murat Yılmaz, Orgeneral Mendi'nin her gittiği görev yerine beraberinde götürecek kadar güvendiği ve evladı gibi sevdiği biriydi. Darbenin ilk dakikalarında Yılmaz ve Ermiş, Mendi'nin yanına gelip, "Genelkurmay Başkanımız sizi istiyor." dediler. Mendi ailecek yapılacak bir ziyaret olduğunu düşünüp, "Eşimi de çağırayım, beraber gidelim." dedi. İki hain, "Eşinizi başka bir arabaya alırız, siz buyrun." deyip, Orgeneral Mendi'yi, Ermiş'in Konya'dan gelirken özel olarak getirdiği bir minibüse aldılar. Mendi, söylenen yere değil Akıncılar Hava Üssü'ne doğru gittiklerini görünce durumu anlayıp direnmeye başladı. Bunun üzerine Yılmaz ve Ermiş, komutanlarının başına önce silah dayadı, ardından emir subayı tarafından başına çuval geçirildi. Bu şekilde Mendi ve emir astsubayını rehin alıp Akıncılar Hava Üssü'ne götürdüler.

Korgeneral İbrahim Yaşar

Jandarma Genel Komutanlığına Vekaleten İbrahim Yaşar Atandı

Son Dakika Güncel Jandarma Genel Komutanlığına Vekaleten İbrahim Yaşar Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Demokrasi Nöbetçisi: Tunceli Bölge Komutanı olduğu zaman 2006 yılında komutanıma hizmet etmiştim. Çok değerli bir insan kendisi gerçekten sevindim atanmasına. 0 0 Yanıtla
  • Emre: Erdoğan urladaki adasında kaliyormus 0 0 Yanıtla

Advertisement