Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü Ordu'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

14.06.2017 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü Ordu'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Ekrem Ballı, Mehmet Erhan Türker, Ahmet Arık, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Vali Balkanlıoğlu, "178 yıldır hizmet veren bir teşkilatın kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Yerleşim yerlerinin merkezi olan yerler ve ilçeler emniyet teşkilatının sorumluluğunda ama memleketin geri kalan kısmı coğrafi anlamda jandarmanın kontrol ve denetiminde. Bu anlamda Türkiye'nin en ücra, en mahrum köşelerinde dahi jandarma teşkilatını görürsünüz." dedi.

"Memleketimizde emniyet ve asayiş düzgün gidiyorsa, bunda jandarmanın ve jandarma teşkilatının, kahraman şehitlerin ve gazilerinin büyük payı, fedarkarlığı bulunuyor" diyen Vali Balkanlıoğlu, "15 Temmuz darbe girişiminde de dimdik ayakta duran ve bu hareketin bastırılmasında ana gövdeyi oluşturan teşkilatın başında da jandarma geliyor. Sadece emniyet değil, jandarma da bu alanda direniş gösterdi. İl Jandarma Komutanımızda burada bizim yanımızda yer alarak, elimizi çok rahatlattı ve güçlendirdi." diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya ise yaptığı konuşmada, "Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yıl dönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyon okundu. Daha sonra, emniyet ve asayiş hizmetlerinde başarı gösteren jandarma personeli, Vali Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi.

Vali Balkanlıoğlu ayrıca, jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödüllerini verdi.

Programda katkılarından dolayı Vali Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli'ye, Albay Sarıkaya tarafından plaket takdim edildi.

Tören, Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan silah, araç, gereç ve techizatların bulunduğu stantların gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement