Kabri 400 Yıl Sonra Bulundu - Son Dakika
Güncel

Kabri 400 Yıl Sonra Bulundu

Kabri 400 Yıl Sonra Bulundu

400 yıl sonra kabri bulunan Yavuz Sultan Selim Han'ın kızı Şah Sultan'ın kabrinde restorasyon çalışmaları başladı.

26.03.2013 14:16  Güncelleme: 14:35

400 yıl sonra kabri bulunan Yavuz Sultan Selim Han'ın kızı Şah Sultan'ın kabrinde restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çalışmaların yılsonuna kadar biteceğini söyledi.

Yavuz Sultan Selim ve Ayşe Hafsa Sultan'ın kızı, Kanuni Sultan Süleyman'ın kız kardeşi Şah Sultan'ın kabri yaklaşık 400 yıl sonra Fatih Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından Ayşe Hafsa Sultan'ın türbesinde yapılan restorasyon çalışması sırasında bulundu. Fatih'te Yavuz Sultan Selim Camii avlusunda annesi Ayşe Hafsa Sultan'ın yanı başında yatan Şah Sultan'ın kabrinde restorasyon çalışmaları başlatıldı.

KAZI ÇALIŞMASI SIRASINDA BULUNDU

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kabirde restorasyon çalışmalarının yapıldığını belirterek, "Tarih kitaplarına göre Ayşe hafsa Valide Sultan'ın yanına defnedildiği söyleniyordu. Ama mezarı yoktu. Ayşe Hafsa Valide Sultan'ın mezarının restorasyonu esnasında yapılan kazı çalışmalarında yanı başında bir mezar daha bulundu. O da Şah Sultan'ın mezarı. Onunla ilgili çalışmalar var. İki kabir birden restore ediliyor. Bir de zaten bakıldığında sekizgen geniş bir alan. O sekizgen geniş alanın ortasında da iki tane kabir görülüyor. Bu yıl sonuna kadar restorasyon çalışmaları bitmiş olacak" dedi.

VATANDAŞLARIN ZİYARETİNE AÇILACAK

Başkan Demir, "Kanuni'nin annesinin, babasının kız kardeşinin yani adeta atasının bulunduğu yer. Orası gerçekten ziyaret edilmesi gereken İstanbul'un en önemli yerlerinden bir tanesi" diyerek restorasyon çalışmalarından sonra kabrin vatandaşların ziyaretine açılacağını belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kabri 400 Yıl Sonra Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement