Kaçakları Taşıyan Tekne Battı: 39 Öü - Son Dakika
Güncel

Kaçakları Taşıyan Tekne Battı: 39 Öü

Kaçakları Taşıyan Tekne Battı: 39 Öü

İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Menderes ilçesi açıklarında kaçakları taşıyan teknenin battığı kazada, 39 kişinin cesedinin çıkartıldığını söyledi.

06.09.2012 13:31  Güncelleme: 13:41

İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Menderes ilçesi açıklarında kaçakları taşıyan teknenin battığı kazada, 39 kişinin cesedinin çıkartıldığını, teknenin ambar bölümünde de halen 15 cesedin bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Totuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Menderes ilçesi Ahmetbeyli Mahallesi açıklarında kaçakları taşıyan bir teknenin batmasıyla ilgili bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Arama çalışmalarında 39 kişinin cesedine ulaşılarak çıkartıldığını belirten Totuk, "Ölü sayısı 39'a çıktı. Teknenin ambar bölümünde de halen 15 cesedin bulunduğu tespit edildi. dalgıçlar tarafından gözle yapılan bu tespit doğrultusunda ölü sayısının 54 olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

-Çoğunluğu Filistin uyruklu-

Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtoğlu da kaçakların 15 metre boyundaki tekneyle sabah saat 05.30'da denize açıldığının tespit edildiğini, teknedekilerin nereye gittiklerinin belli olmadığını dile getirdi.

Kaçaklardan çoğunluğunun Filistin uyruklu olduğunu belirten Kurtoğlu, Ortadoğu ülkelerinden olduğu anlaşılan diğer kaçakların da uyruklarının ve kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade eti.

Muhabir: Gökmen Şireci/ Efsun Yılmaz/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: J.Jale Durgun - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaçakları Taşıyan Tekne Battı: 39 Öü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement