"Kadın Çiftçiler Elele, Turunçgillerde Biyoteknik Mücadele" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Kadın Çiftçiler Elele, Turunçgillerde Biyoteknik Mücadele" Projesi

"Kadın Çiftçiler Elele, Turunçgillerde Biyoteknik Mücadele" Projesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü'nün kadın üreticilere yönelik proje ve destek çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.

16.04.2018 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk ve Menderes İlçelerinde uygulanmaya başlanan "Kadın Çiftçiler Elele, Turunçgillerde Biyoteknik Mücadele" Projesi ile hem çevre dostu uygulamaların artırılması hem de daha sağlıklı ürünlerin elde edilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu'nda düzenlenen panele Vali Yardımcısı Erol Türkmen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Musa Bakan'ın yanında ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, ilçe idare amirleri, teknik elemanlar ve üreticiler katıldı.

Yoğunluğu kadın üreticilerin oluşturduğu panelin açılışında bir konuşma yapan Musa Bakan, "En büyük hedeflerimizden biri kalıntısız ürün yetiştirmek" dedi ve bu konuda başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Bakanlığın kadın üreticilerle ilgili çalışmalarından da bahseden Bakan, İzmir'de uygulamaya koyduğumuz pek çok proje ile kadın çitçilerimizi tarımsal yeniliklerle buluşturuyoruz. 2016 yılında Şifalı Bitkiler Yetiştiriciliği, 2017 yılında Kompost Üretimi konusunda projeler uyguladık. Bu projeler çok da başarılı oldu. Bu sene uygulayacağımız "Kadın Çiftçiler Elele, Turunçgillerde Biyoteknik Mücadele" Projesi ile de hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz. Turunçgillerde özellikle bitki koruma alanında yapılan yanlış uygulamaların önüne geçilmesi ve doğru mücadele tekniklerinin kullanılması gerekiyor. Biyoteknik mücadelenin bu bölgede tanınması, görerek öğrenilmesi ve yaygınlaşmasıyla kimyasal mücadele yüzünden yaşanılan birçok olumsuzluğun da önüne geçilmiş olacaktır. Bu projelerin kadın eliyle gerçekleşmesi de ayrıca anlamlı" diye konuştu.

MUSA BAKAN, PROJEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ.

Açılış konuşmasının ardından Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ateş moderatörlüğünde başlayan panelde,

- Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. M. Fatih Tolga, Proje Tanıtımı ve Turunçgillerde Biyoteknik Mücadele,

- Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden Prof. Dr. Pervin Kınay Teksür, Turunçgillerde Önemli Hastalıklar,

- Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden Prof. Dr. Zeynep Yoldaş, Turunçgillerde Önemli Zararlılar, konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Uzman Panelistler sunumlarının ardından üreticilerden gelen soruları da yanıtladı ve yapılan yaygın hatalı uygulamalar konusunda hatırlatmalarda bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kadın Çiftçiler Elele, Turunçgillerde Biyoteknik Mücadele' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement