Kadın Girişimci Evinin Bahçesini Tavuk Çiftliğine Dönüştürdü - Son Dakika
Güncel

Kadın Girişimci Evinin Bahçesini Tavuk Çiftliğine Dönüştürdü

Kadın Girişimci Evinin Bahçesini Tavuk Çiftliğine Dönüştürdü

Iğdır'da iş bulamayan kadın girişimci, evinin bahçesinde yetiştirmeye başladığı 700 tavuktan aldığı yumurtaları 5 kentte satışa sunuyor.

08.11.2013 11:28  Güncelleme: 11:29

EMRAH KOCABEY - İş bulamayan bir kadın girişimci, evinin bahçesinde yetiştirmeye başladığı 700 tavuktan aldığı yumurtaları 5 kentte satışa sunuyor.

Sanayi mahallesinde yaşayan Ülker Balaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süre iş bulamayınca kentte 3 yıl önce tavuk yetiştirmeye başladığını söyledi.

Balaman, evinin bahçesinde 20 tavukla bu işe başladığını, aradan geçen süre içerisinde yetiştirdiği hayvan sayının artmaya başladığını belirtti.

Hedefinin sayıyı 2 bin 500'e kadar çıkarmak olduğunu anlatan Balaman, yetiştirdiği köy tavuklarını organik yemle beslediğini, onlardan günlük 600 yumurta elde ettiğini anlattı.

Yumurtaları 5 kentin yanı sıra birçok markete de sattığını ifade eden Balaman, şöyle devam etti:

"Evimin bahçesi artık bu iş için küçük geliyor. Bundan dolayı boş bir arazi bulup tavuk çiftliğimi büyütmek istiyorum. 20 tavukla başladığım çiftliğimde şu anda 5 türden 700 tavuk bulunuyor. Tavuklarıma kesinlikle şişirici yem ya da başka bir gıda malzemesi vermiyorum. Organik yem, mısır ve fırınlardan aldığım ekmeklerle besliyorum. Tek başına zor oluyor ama eşim bana yardımcı oluyor. Tavuklarım benim için çok özel yere sahip. Erzurum, Ağrı, Ardahan, Kars'tan benden tavuk yumurtası istiyorlar. Hedefim çok büyük. Bu sektörde insanları istihdam etmek istiyorum."

" Iğdır'ın hanımağası olmak istiyorum"

Çiftliğini daha geniş bir alana taşımak istediğini belirten Balaman, şunları kaydetti:

"Ben bu işte kendimi kanıtlamak, birçok kadına örnek olmak için işimi büyütmek istiyorum. Çünkü bu işin hakkını verdiğimi düşünüyorum. Tavukların bakımından çok iyi anlıyorum. Hergün tavukların kümeslerini temizliyorum ve sürekli taze toprak serpiyorum. Aslında devlet bana destek verirse yurt dışına bile tavuk, yumurta ihracatı yaparım. Yaptığım bu işle Iğdır'ın hanımağası olmak istiyorum."

Balaman, il özel idaresinde geçici olarak aşçılık yapmaya başladığını da anlatarak, bu işe kısa süreli gittiğini, o sürede tavuklarına eşinin baktığını ifade etti. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın Girişimci Evinin Bahçesini Tavuk Çiftliğine Dönüştürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement