"Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Hukuki ve Toplumsal Çözümler Sempozyumu" - Son Dakika
Güncel

"Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Hukuki ve Toplumsal Çözümler Sempozyumu"

"Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Hukuki ve Toplumsal Çözümler Sempozyumu"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Zahteroğulları: "Kadına şiddet konusundaki yaygın gerekçeler arasında alkol, madde bağımlılığı,  ekonomik sıkıntılar başlarda gelmektedir"  ...

23.11.2013 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları,  "Kadına şiddet konusundaki yaygın gerekçeler arasında alkol, madde bağımlılığı, ekonomik sıkıntılar başlarda gelmektedir" dedi.

Zahteroğulları, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonunca düzenlenen "Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Hukuki ve Toplumsal Çözümler" konulu sempozyumda yaptığı konuşmada, şiddetin her yerde olduğunu söyledi.

Şiddette en çok kadınların maruz kaldığını dile getiren Zahteroğulları, şunları kaydetti:

"Kadına şiddet konusundaki yaygın gerekçeler arasında alkol, madde bağımlılığı, ekonomik sıkıntılar başlarda gelmektedir. Toplumun ruh sağlığındaki gerekçeler ortadan kalkmadıkça başarılı olamayız. Çözümler sadece Bakanlığın tek başına başaracağı iş değildir. Bilhassa, evden uzaklaştırmalar konusunda, aileyi dağıttığımız ve şiddetin artmasına yol açtığımız gibi eleştiriler de gelmektedir ancak kol kırılır yen içinde kalır anlayışı bitti. Kadına şiddet artık görünür oldu. Aileyi geri planda bırakıp, kadını öne çıkarttığımız yolundaki eleştiriler de haksız."

Kadın istihdamının önemine dikkati çeken Zahteroğulları, "Son 3 yıldır istihdam edilen 4,5 milyon insanımızından 1,5 milyonu kadın. Biz kadını ekonomik yönden de güçlendirerek aileyi güçlendiriyoruz. Boşanmalar konusunda ise acele edildiği kanısındayız. Bu ülkede insanlar boşanmakta acele ediyor. Boşanmadan en çok çocuklar etkileniyor, onların geleceği değişiyor. Boşanmalar yüzünden çocuklarını icrayla gören eşler oluyor" diye konuştu.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise kadının geri kaldığı toplumların kesinlikle gelişemeyeceğini belirterek, kadının entelektüel düzeyinin artmasının ve istihdamının Türkiye'yi ileriye götüreceğini ifade etti.

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç da kadına şiddet konusunda medyanın tutumunu eleştirerek, "Medyanın kadına şiddet konusundaki tavrı içimizi sızlatıyor. Her televizyonda karısını kameralar önünde bıçaklayan koca veya bu tür bıçaklamalarının güvenlik kamerası görüntüleri veriliyor. Medya, bu üzücü görüntüleri göstermemelidir. Bu tür haberlere gereken özeni göstermelidir. Basın özgürlüğü var ama şiddeti özendiren bu görüntüler, toplumsal şiddet konusunda erkeğe yol gösteriyor diye düşünüyorum. Medya bu konuda kendine çeki düzen vermelidir" diye konuştu.

Prof. Dr. Keleştemur, sempozyuma katılan Zahteroğulları'na el işlemeli vazo hediye etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Hukuki ve Toplumsal Çözümler Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement