'KADINDAN YORGANCI OLMAZ' DİYENLERE İNAT KENTİN TEK KADIN YORGANCISI OLDU - Son Dakika
Güncel

'KADINDAN YORGANCI OLMAZ' DİYENLERE İNAT KENTİN TEK KADIN YORGANCISI OLDU

Burdur'da 30 yıldır yorgan dikimi yapan Münevver Muslu (45), 'Kadından yorgancı olmaz' diyenlere inat kentin tek kadın yorgancısı olarak mesleğini sürdürüyor.

13.11.2022 11:03  Güncelleme: 11:15

Burdur'da 30 yıldır yorgan dikimi yapan Münevver Muslu (45), 'Kadından yorgancı olmaz' diyenlere inat kentin tek kadın yorgancısı olarak mesleğini sürdürüyor. Babasından öğrendiği mesleğiyle evin geçimine de katkı sağlayan Münevver Muslu, İş yerini benim işlettiğimi söylediğimde şaşırıyorlar. 'Kadından yorgancı olmaz' diyen çok oldu. Ama şükürler olsun işlerim gayet güzel dedi.

Burdur'da yorgan dikim ustası olan Münevver Muslu, babasından öğrendiği mesleğini yıllardır sürdürüyor. 9 yaşındayken merak üzerine başladığı yorgancılığı yaklaşık 30 yıldır devam ettiren Münevver Muslu, 3 çocuğu ve eşine de işi öğretti. Günün 10 saatini iş yerinde yorgan dikerek geçiren, akşam da ev işlerini yapan Münevver Muslu, 'Kadından yorgancı olmaz' diyenlere inat kentteki tek kadın yorgancı olarak mesleğini uzun yıllar sürdürmeye kararlı. Münevver Muslu, Allah izin verirsen ölünceye kadar bu mesleği yapmak istiyorum. Elim ayağım tuttuğu sürece bu mesleği yapacağım. Vazgeçmem yorgancılıktan. 30 yıldır bu işi yapıyorum. Bu iş benim baba mesleğim. Babamdan öğrendim. Babam Isparta'da yorgancılık yapıyordu. Ben de 9 yaşından itibaren bu mesleğe merak saldım dedi. 3 çocuğunun da yorgancılığı öğrendiğini söyleyen Münevver Muslu, Çocuklarım başka işlerde çalışıyorlar ama boş zamanlarında da yorgan dikiyor. Eşim de öğrendi. O da boş zamanlarında bana yardımcı oluyor. 30 yıldır geçimimi bu işten sağlıyorum. Allah babamın mekanını cennet etsin. Onun ekmeğini yiyorum diye konuştu.

Yorgan dikiminin zor bir iş olduğunu söyleyen Münevver Muslu, Herkes bu işe erkek mesleği olarak bakıyor. Bedensel güç istiyor ama ben severek yapıyorum mesleğimi. Şu anda eskiye nazaran malzeme bulmamız güçleşti. Bir ara fabrikada da çalıştım ama bu işten aldığım zevki hiçbir şeyden almadım dedi. Bir kadın için hem dükkan hem ev işinin yorucu olduğunu dile getiren Muslu, Yorucu olmasına rağmen işimi severek yapıyorum. Saat 08.00'de geliyorum. Saat 18.00- 19.00'a kadar yaklaşık 10 saatimi iş yerimde geçiriyorum. Sonra eve gidiyorum ev işleri ile günümü bitiriyorum diye konuştu.

'KADINDAN YORGANCI OLMAZ' Gelen müşterilerin ilk etapta 'patron nerede, usta nerede' diye sorduklarını belirten Münevver Muslu, şöyle devam etti

İş yerini benim işlettiğimi söylediğimde şaşırıyorlar. 'Kadından yorgancı olmaz' diyen çok oldu. Ama şükürler olsun işlerim gayet güzel. Özellikle kadınlar geliyor, sohbet ediyor, sipariş veriyorlar. 2007 yılında Burdur'a geldim. Buradaki yorgancılara gelip 'burada kalfalık yapayım', 'evde yorgan dikeyim' dedim ilk önce kabul etmediler. Ama daha sonra diktiğim yorganları gösterdim, çalışmamı gördüler. 10 yıl boyunca evde yorgan dikimine devam ettim. Şimdi buradaki meslektaşlarımla dayanışmamız güzel.

'ÇEYİZLİK NE VARSA HEPSİNİ YAPIYORUM ARTIK'

Şimdiye kadar diktiği yorganlardan hiçbir şikayet almadığını söyleyen Muslu, Şükürler olsun hiç şikayet almadım. Bazıları özellikle telefon açıp teşekkür ediyor. Sadece yorgan işi olarak devam etmiyorum mesela çeyizlik ne varsa hepsini yapıyorum artık. Kendimizi sadece yorganla kısıtladığımız zaman geçimimiz biraz zorlanacak. Müşterilerimiz özellikle fabrikasyon yorganlar gibi pamuklu ince yorgan talep ediliyor dedi.

Günde iki yorgan diktiğini söyleyen Muslu, tek kişilik yorganların 350- 400 çift kişilik yorganların fiyatlarının da 400- 500 lira arasında olduğunu söyledi. (DHA)

\'KADINDAN YORGANCI OLMAZ\' DİYENLERE İNAT KENTİN TEK KADIN YORGANCISI OLDU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'KADINDAN YORGANCI OLMAZ' DİYENLERE İNAT KENTİN TEK KADIN YORGANCISI OLDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement