"Kendine benzeyen birinden mi, yoksa sana zıt birinden mi hoşlanırsın?
Karşı cins söz konusu olduğunda "zıt kutuplar birbirini çeker" sözüne katılıyor musun? Yoksa aynı kafada olmak ve ortak zevkleri paylaşıyor olmak mı senin için daha çok şey ifade ediyor?" sorularının cevabını aradı. Oylamaya katılan kadınlar ve erkeklerin verdikleri yanıtlara bakılırsa, herkesin bu konuda "ideal oran"ın peşinde olduğu ortaya çıktı.
Oylamaya 4.396'sı kadın, 3.314'ü erkek olmak üzere toplam 7.710 kişi katıldı. Kadın katılımcılar arasında iki seçenekten birini tercih edenlerin sayısı neredeyse eşit olurken (Bana zıt biri daha çok ilgimi çeker: %49, Bana benzeyen biri daha çok ilgimi çeker:%51), erkeklerin çok az bir farkla da olsa (%55), kendilerine benzeyen kadınları daha çok tercih ettikleri ortaya çıktı. İki cevap arasındaki farkın bu kadar az olması, aslında herkesin "ideal oran" özelliği taşıyan karakterin peşinde olduğu şeklinde yorumlanabilir.
İşte üyelerin belirttikleri görüşlerden bazıları:
mynameisred Yaş: 23
Tamamlayıcı zıtlıkları severim, ama genel anlamda kendime benzeyen insanlara daha yakın hissettiğimden B dedim.
SinirliBiber Yaş: 34
Bana biraz benzemeli ki, bana hitap eden her şeyden anlamalı. Biraz da zıt olmalı ki, eksik yanımı tamamlamalı. :)
KaraBöcükcük Yaş: 25
Çünkü insanoğlu mıknatıs değildir kimse kimseyi çekmez zıt kutupta. Evlendim ve boşanıyorum kesinlikle yaşanmışlıklarıma dayanarak "kendime benzeyen birisi" diyorum. Çünkü ne diyeceğini ne yapacağını yapmak istediklerini az çok oda gözüne kestirmiştir. Seni çok iyi anlar o.
voluptuous Yaş: 24
Zıt kutuplar birbirini çeker doğrudur. Onlar birbirinin açığını kapatır. İnsan kendine benzeyen bir insanla yaşamaktan sıkılır bence. Farklılık şart. Zıtlık heyecan ve zevk doğurur.
İmparatoriçe Yaş: 23
Enlerim olmadı hiç bir zaman. İyi arkadaşlarım var evet ama karışık iki cinsten de.
Affedilmeyen Yaş: 31
Her zaman zıt kutuplar ilgisini çeker insanın. Aynı kişi asla dikkat çekmeyeceği gibi. Uzun sürelide olmaz ilişkiler.
Brcakblt Yaş: 19
Farklılıklarımız ilişkiye renk katar.
rusasigi Yaş: 20
Bana benzemesi şart. Yoksa uzun süreli bir ilişki olmaz. Mesela ben akrep burcuyum kıskanırım çoğu kez ama o tam tersi rahat birisi ise olmaz kesinlikle.
athenaaaa Yaş: 19
İlgi alanları olarak benzer ama eksikliklerimi tamamlayacak şekilde farklı birinden hoşlanırım.
Drejevic Yaş: 33
Aynı kafada olmalıyız. Kafalar da uymalı Frekanslar da uymalı. Kendime zıt birisinin kahrını çekemiyorum ben. Anlayışlı olması çok önemli. Bir konuyu açınca o konuyu değiştirmemeli.
bakmadelidir Yaş: 26
İlk anda zıt olan ilgi çeker ama zamanla ortak yönler aranır, bulunması zordur. Benzer olana bak.
Şekeroğlan Yaş: 21
Çoğunlukla bana benzemeli ama farklı yönleri de olmalı. %65'e %35.
Son Dakika › Güncel › Kadınlar Da, Erkekler De 'ideal Oran'ın Peşinde! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.