Kadınlardan İstihdam Paketi Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Kadınlardan İstihdam Paketi Tepkisi

Kadınlardan İstihdam Paketi Tepkisi

Antalya Kadın Emeği Platformu üyeleri, hükümetin 'Kadın İstihdam Paketi'nin kadınları daha da yoksullaştırıp güvencesizleştireceğini belirterek protesto etti.

26.02.2014 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Kadın Emeği Platformu üyeleri, hükümetin 'Kadın İstihdam Paketi'nin kadınları daha da yoksullaştırıp güvencesizleştireceğini belirterek protesto etti.

Sendika ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu platform üyesi kadınlar, dün akşam kent merkezindeki Kapalıyol'dan Attalos Heykeli'ne kadar hükümet karşıtı slogan ve dövizlerle yürüdü. Kadınlar, eylemde yasalaştırılmaya çalışılan bu paketi kabul etmediklerini, mücadele ve taleplerinin takipçisi olacaklarını açıkladı. Yaklaşık 40 kadının yer aldığı mor eyleme, Türkiye'nin 'kırmızı fularlı kız' olarak tanıdığı, Gezi olayları nedeniyle 4 ay 6 gün tutuklu kalan 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil de katıldı.

Platform adına açıklamada bulunan Münire İnal, kadın istihdamı yasa tasarısının kadınları iş yaşamından uzaklaştırarak daha da yoksullaştıracak, güvencesizleştirecek bir paket olduğunu söyledi. İnal, şunları dile getirdi:

"Biz kadınlar evlerimizde, işyerlerimizde, okullarımızda, sokaklarımızda karşılaştığımız her türlü ayrımcılığa, şiddete, tacize, tecavüze karşı tek seçeneğimizin örgütlenmek ve mücadele etmek olduğunu biliyoruz ve mücadelemize devam ediyoruz. 11 yıllık AKP iktidarı neo-liberal, neo-muhafazakar politikalarıyla, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştirmekte, kadını geleneksel kalıplara hapsetmeye çalışmaktadır. AKP şimdi de kadın istihdamı yasa tasarısını ya da doğuma teşvik paketi olarak adlandırılan tasarısını kadınlara müjde haberleriyle duyurdu. Bu paket, kadınları daha da yoksullaştırma, güvencesizleştirme paketidir. Kadın çalışma yaşamından uzaklaştırılarak asli görevi olarak ev işleri, çocuk bakımı ve bakım işlerine döndürülecektir." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlardan İstihdam Paketi Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement