Kahve Aşkı Patron Yaptı - Son Dakika
Güncel

Kahve Aşkı Patron Yaptı

Kahve Aşkı Patron Yaptı

Başkentte genç girişimci Ali Kahraman, kahve ve çay keyfinin inceliklerini kullanarak kurduğu kahve eviyle dünya devlerine rakip olmayı hedefliyor.

27.07.2015 11:18

Başkentte genç girişimci Ali Kahraman, kahve ve çay keyfinin inceliklerini kullanarak kurduğu kahve eviyle dünya devlerine rakip olmayı hedefliyor. Dünya kahvelerini, tamamen kendi tasarladığı egzotik mekanda sunan Kahraman, başkentten başlayarak kısa zamanda Türkiye genelinde kahve evi zinciri kurmayı planlıyor.

Makine Mühendisi, genç girişimci Ali Kahraman (28), üniversiteden mezun olduktan sonra kendi işyerini açmak istediğini ve kahve sektörüne yöneldiğini belirtti. Üniversite eğitimi sırasında ABD başta birçok dünya ülkesini görme fırsatı yakaladığını söyleyen Kahraman, kahve içmeyi çok sevdiğini ve kahve kültürüne özel ilgi duyduğunu, bu ilgisini girişimciliğe dönüştürdüğünü dile getirdi.

Ali Kahraman, "Kahve geniş ve sektör, kahve yapmayı, insanlarla konuşmayı, bir şeyler paylaşmayı seviyorum. Önemli olan bu mekanda insanlara güzel kahveleri sunabilmek" dedi.

MASASINDAN TEZGAHINA HER ŞEY EL YAPIMI

İnsanların girdiği anda sıcak bir ortamla karşılaşacaklarını belirten Kahraman, "Ayrılırken muhakkak buradan bir detayı kapıp gidecekler. Sandalye, dikiş makinesi, ayakkabı kutusu, meyve kasaları ya da bizim sunumumuz... Bu eşyaların herbirinin bir anısı var. Bu eşyalar mutfak arkasında bulunan malzemeler, konsepti tamamlıyor" dedi.

Tasarımın tamamen kendisine ait olduğunu dile getiren Kahraman, "Makine mühendisiyim. O yüzden duvarda metal ağırlıklı çalıştık, ahşabı dış mekanda kullandık. İnsanlar dışarıdan başka içeriden başka bir mekan görüyorlar. Masasından, tezgahına her şey el yapımı. Işıklandırmayı çok önemsedik, gündüz farklı gece farklı bir mekan ortaya çıktı" diye konuştu.

DÜNYA KAHVELERİNDEN OLUŞAN 25 FARKLI TUTKU

İşyerinin adını taşıyan "AYA"nın nereden geldiğini anlatan Kahraman, bu ismin bir inanışa göre "bir dönemde yaşamış iyi ruh" anlamına geldiğini açıkladı. Kahraman, dünya devlerine rakip olmayı hedeflediklerini, yerli marka olarak öncelikli hedefin Türkiye'nin çeşitli illerinde şubeler açmak olduğunu dile getirdi.

Müşteriler için Türk kahvesi başta 25 çeşit kahve hazırladıklarını söyleyen Kahraman, kesinlikle tatlandırıcı kullanmadıklarını ve orijinal ürünlerle kahveye aroma kattıklarını belirtti. Kahraman, Türk kahvesi başta dünya kahveleri, frozenlar, frappeler ve soğuk meşrubatların tamamın özel çabalarla yurtdışından ithal edildiğine dikkat çekti. Üretim prosesinin çok titizlikle belli firmalara yaptırıldığını dile getiren Kahraman, başlangıç olarak Latte'nin 1 liraya müşterilere sunulacağını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kahve Aşkı Patron Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement