Kaluga Valisi Türk İş Adamlarıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Kaluga Valisi Türk İş Adamlarıyla Buluştu

Rusya'nın Kaluga Bölge Valisi Anatoliy Artamonov, Türk iş adamlarını Kaluga bölgesinde yatırım yapmaya davet etti.

09.04.2014 00:18  Güncelleme: 00:28

Rusya'nın Kaluga Bölge Valisi Anatoliy Artamonov, Türk iş adamlarını Kaluga bölgesinde yatırım yapmaya davet etti.

Artamonov, Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) tarafından Moskova'da düzenlenen "Zirve sohbetleri" kapsamında Türk iş adamalarıyla bir araya geldi. Kaluga bölgesinde iş yapmak isteyen yabancı yatırımcılar için her türlü kolaylığı sağladıklarını belirten Vali, "Türk firmalarının bölgemizdeki yatırımlarının artarak devam etmesini istiyoruz" dedi.

Ukrayna'da yaşanan son olayların ardından Avrupa Birliği'nin Rusya'ya ekonomik yaptırım kararı almasının, Kaluga'da iş yapan yabancı yatırımcıları etkilemeyeceğini savunan Artamonov, "Bize güvenen hiçbir yatırımcımızın tek bir kuruş bile kaybetmesini istemiyoruz" ifadesini kullandı.

Vali Artamonov, Türk iş adamlarına, son dönemlerde Kaluga bölgesinin vergi gelirlerini Rusya genelinde nasıl üst sıralara çıkartıp, işsizliği azalttıklarını anlattı.

Yabancı yatırımcılara Kaluga bölgesinde yatırım yapmalarının önündeki en büyük engelleri sorduklarını belirten Vali, "Bürokratik prosedürler, süreklilik, altyapı ve enerji sorunlarının çözülmesi gerektiğini anladık. Bu problemlerin çözülmesi için kolları sıvadık. Vergi muafiyeti yasası çıkarttık. Endüstri parkları oluşturduk" diye konuştu.

RTİB Başkanı Naki Karaaslan da ev sahibi olarak yaptığı açılış konuşmasında, RTİB üyesi Türk iş adamlarının Rusya'da 10 milyar dolarlık yatırım yaparak, yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağladığını ifade etti. Karaaslan, Kaluga Valisi Artamonov'a yatırımcılara sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür etti.

"Zirve sohbetleri" programına, Moskova Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Gökhan Turan da katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan program, Kaluga'nın tanıtıldığı kısa film sunumunun ardından iş adamlarının sorularıyla son buldu.

Kaluga Valisi Türk İş Adamlarıyla Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaluga Valisi Türk İş Adamlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement