Kamalak'a Moritanya ve Keşmir'den Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kamalak'a Moritanya ve Keşmir'den Ziyaret

Kamalak\'a Moritanya ve Keşmir\'den Ziyaret

Allame Muhammed Dedo, İslam birliğinin Türkiye'nin öncülüğünde yeniden kurulacağı günü beklediklerini ifade etti.

04.06.2012 15:39

Moritanya Ulema Birliği Başkanı ve İslam Üniversitesi Rektörü Muhammed Dedo ve Eğitim Bakanı, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof Dr Mustafa Kamalak'ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmede, Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya ve GİK Üyesi Necmettin Çalışkan da hazır bulundu.

Ziyarette bir konuşma yapan Allame Muhammed Dedo, İslam birliğinin Türkiye'nin öncülüğünde yeniden kurulacağı günü beklediklerini ifade etti. Ülkesindeki genel duruma ilişkin de bilgi veren Dedo ülkelerinde çok iyi yatırım potansiyeli bulunduğunu belirterek, Türkiyeli iş adamlarını davet etti. "Elimizdeki altın rezervini Avrupalılar kullanıyor. Müslümanlar yatırım yapıp potansiyelimizi onlar işletsinler istiyoruz" dedi.

Moritanya eski Yüksek Eğitim Bakanı Ahmet Muhammed ise geçen dönem koalisyon ortağı olduklarını bu dönem ana muhalefet partisi olduklarını ifade ederek "Bu dönem ana muhalefetiz. Ülkede en önemli belediyelerin idaresi partimizde. Tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz, biliyoruz bu konuda tecrübelisiniz, büyük başarılarınız var dedi. Eğitimle ilgili de bilgi veren Muhammed, "Ülkemizde eğitim potansiyeli yüksek. Stratejik noktada olduğumuz için, başta Somali olmak üzere komşu ülkelerin öğrencilerine eğitim veriyor kalkınmalarına da katkı sağlıyoruz dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak da, Belediye hizmetlerinin çok önemli olduğunu belirterek geçmişte yaptıklarından örnek vererek "Ülkemizde 1994 yılında yapılan mahalli idareler seçiminde belediyecilikte başarılı olunca, halk bize iktidar vermişti. Partiyi iktidara taşıyacak olan en önemli konulardan biri belediyecilik hizmetleridir" dedi. Kamalak ayrıca heyete yardım sözü vererek Saadet Partisinde tecrübeli uzman arkadaşları bulunduğunu, bilgi paylaşımı hususunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Daha sonra Keşmir Eski Cumhurbaşkanı ve Cemaat-i İslami Genel Başkanı Abdurreşit Turabi ve beraberindeki heyet de Saadet Partisi Genel Başkanı Prof Dr Mustafa Kamalak'ı ziyaret ederek, Keşmir'in içinde bulunduğu duruma ilişkin bilgi verdi. Turabi "sesimizin dünyaya duyurulması hususunda Saadetin yardımını bekliyoruz" dedi. Kamalak da "Ülkelerimiz arasında sınır olsa da gönüllerimiz arasında sınır yoktur. Acınız acımızdır. Keşmir sorunu 70 yıldır yeryüzündeki tüm Müslümanların ortak derdidir, kanayan yaradır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kamalak'a Moritanya ve Keşmir'den Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement