Kan Bağışçılarına Madalya - Son Dakika
Güncel

Kan Bağışçılarına Madalya

Türk Kızılayı, Elazığ'da düzenli kan bağışında bulunan 172 kişiye altın, gümüş ve bronz madalya verdi.

15.06.2017 12:54

Türk Kızılayı, Elazığ'da düzenli kan bağışında bulunan 172 kişiye altın, gümüş ve bronz madalya verdi.

Türk Kızılayı Elazığ Şubesince "14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla bir otelde yapılan törende düzenli kan bağışında bulunan vatandaşlar madalya ile ödüllendirdi.

Resul Omrak, 35 kez kan bağışıyla altın madalya aldı. 25 kez bağışta bulunan 4 kişiye gümüş, 10 kez kan bağışı yapan 167 kişiye de bronz madalya verildi.

Elazığ Kan Bağışı Merkezi Müdürü Selvi Eroğlu, Türk Kızılayı'nın ülkenin kan ihtiyacının büyük kısmını karşıladığını söyledi.

Kurumun ülke genelinde 17 bölge kan merkezi, 65 kan bağış merkezi, sabit ve mobil kan bağış birimleri aracılığıyla kan topladığına işaret eden Eroğlu, "Kanın bağışı dışında bir temin yöntemi bulunmamaktadır. " dedi.

Türk Kızılayı'nın en büyük desteği bağışçılarından aldığını vurgulayan Eroğlu, "Kızılay olarak toplumun ihtiyacı olan kanın çağın gerektirdiği teknolojik olanakları kullanarak güvenli koşullarda ve uluslar arası standartlarda dağıtımı sağlamak yönünde pek çok hizmeti kendine görev edinmiştir." dedi.

85 kez kan verdi

Törende altın madalya alan gönüllü bağışçı Resul Omrak, 51 yaşında olduğunu ve ilk kan bağışını 17 yaşında Erzincan depreminde verdiğini söyledi. Yılda ortalama 3 kez kan verdiğini dile getiren Omrak, şunları kaydetti:

"Kızılay da kayıtlı 35 kez kan bağışım görünüyor ama hastanelerde verdiğim kanlarla birlikte bu sayı 85'dir. Bağışı yapınca kendi adıma huzur bulduğum ve hasta için bir yaşam kaynağı olacağını düşündüğüm için veriyorum. Her verdiğim kandan sonra kanımın kullanıldığı bana mesaj geldiği zaman memnun oluyorum."

Ali Bulut ise ilk kez vatani görevini yaparken kan verdiğini, 23 yıldır kan bağışlamaya devam ettiğini belirtti.

Kan verince mutlu olduğunu aktaran Bulut, "Kan ihtiyacına ilişkin duyuru duyduğumuzda sürekli kan merkezlerine gidiyorum. Milletimize faydalı olmak ve sağlığımız için sürekli kan veriyorum." dedi.

Konuşmaların ardından gönüllülere madalyaları dağıtıldı.

Kan Bağışçılarına Madalya
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kan Bağışçılarına Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement