Kanada, Aylan'ın Ailesine Sığınma Verdi - Son Dakika
Güncel

Kanada, Aylan'ın Ailesine Sığınma Verdi

Kanada, Aylan\'ın Ailesine Sığınma Verdi

Türkiye'den Yunanistan'a gitmek isterken yaşamını yitiren ve sahile vuran cesediyle dünyanın gündemine oturan Aylan Kürdi'nin ailesine Kanada kucak açtı.

28.11.2015 09:48  Güncelleme: 10:31

Cansız bedeni Bodrum açıklarında sahile vurduktan sonra, DHA muhabiri Nilüfer Demir'in çektiği fotoğrafla Suriyeli mülteci krizinin simgesi haline gelen Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kürdi'nin ailesi Kanada'dan sığınma hakkı elde etti.

HALASI DEVREYE GİRDİ

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, şişme botla Türkiye'den Yunanistan'a gitmek isterken yaşadıkları kazada, annesi ve kardeşi de yaşamını yitiren Aylan Kürdi'nin, Kanada'da yaşayan halası Tima Kürdi, Aylan'ın öteki halası, amcası ve 5 kuzenine, Kanada hükümetinin sığınma hakkı tanıdığını ve yakında bu ülkeye getirileceklerini söyledi.

Tima Kürdi, Aylan'ın babası Abdullah Kürdi'nin, bir süre Irak'ta yaşayacağını da belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanada, Aylan'ın Ailesine Sığınma Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • sevilay yılmaz: ilerde bu ve bunun gibilerini aldığın için çok pişman olacaksın sevgili kanada.senin ülkende huzur,mutlululuk,refah,demokrasi, insan hakları en ileri derecede.senin ülkenide karıştırıp olay çıkartırlarsa o zaman aklına başına gelir.ama iş işten geçmiş olur. 2 3 Yanıtla
  • RUSSIAN TURKISH FRIENDSHIP: Ben Rusya Başbakanlığına E-Mail gönderdim.Rusya,yı Türkiye,yi,,Sanktion,,(yaptırım) larla ve saldırılarla tehdit etmemesini, hatayı biraz da kendinde aramasını,ve halklar arasına düşmanlık sokmamasını,dostluğumuzu devam ettirmesini rica da bulundum.Başka şeyler de yazdım ama, onlar siyaset sırlarıdır.Bizimkiler bir kaç hafta ortaliklarda görünmezlerse çok iyi olur.Yoksa savaş başlayacak. 1 1 Yanıtla

Advertisement