Kanalda Can Pazarı - Son Dakika
Güncel

Kanalda Can Pazarı

Kanalda Can Pazarı

Toprak Altında Kalan İşçi, Ekiplerin 1 Saatlik Çalışması Sonucu Kurtarıldı.

09.12.2010 19:11

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde katı atık tesisi inşaatında açılan 30 metre uzunluğunda, 5 metre derinliğindeki kanalda, toprak kayması sonucu beline kadar toprak altında kalan işçi, bir saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.

Pamukova Belediyesi tarafından ilçenin girişinde yaptırılmakta olan katı atık tesisindeki olay bugün saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Doğalgaz hattı için açılan 30 metre uzunluğunda 5 metre derinliğinde 50 santim genişliğindeki kanalda çalışmakta olan 39 yaşındaki İbrahim Öz yukardaki toprak yığının kayması sonucu altında kaldı.

Olayın diğer işçiler tarafından farkedilmesi üzerine hemen kurtarma çalışması başlatıldı. İbrahim Öz kendi çabaları ile elleryle toprağı kazın nefes alacak kadar başını yığından çıkardı. Daha sonra olay yerine gelen Pamukova Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı Büyükşehir Belediyesi Kurtarma ve Sakarya AKUT ekibinin çalışmasıyla yaklaşık 1 saat sonra kurtarıldı.

Kurtarma çalışmalarını endişe içinde izleyen ve ekiplere yardımcı olmaya çalışan İbrahim Öz'ün kardeşi İsmail Öz, belediye yetkiliylerini tedbirsizlikle suçladı. Toprak altından çıkarılan İbrahim Öz, olay yerine gelen 112 acil servisinde yapılan ilk müdehalenin ardından Pamukova Devlet Hastanesi'ne, oradan da Sakarya Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Toprak altında kalmaktan son anda kurtulan diğer işçe Selahattin Kara olayı anlatırken "Ben kaymayı farkettim. Seslenmeme rağmen İbrahim Öz kaçamadı ve toprak altında kaldı." dedi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanalda Can Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement