Karasu Çayı'nda Artan Kirlilik Nedeniyle Yüzlerce Ölü Balık Kıyıya Vurdu - Son Dakika
Güncel

Karasu Çayı'nda Artan Kirlilik Nedeniyle Yüzlerce Ölü Balık Kıyıya Vurdu

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Karasu Çayı'nda artan kirlilik sonucu yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri olayı incelemek için bölgeye sevk edildi.

25.09.2023 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZIANTEP'in İslahiye ilçesinde, Tahta Köprü Barajı'nı besleyen Karasu Çayı'nda artan kirlilik ile yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu. Yaşanan balık ölümleri üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

İslahiye ilçe merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve Tahta Köprü Sulama Barajı'na dökülen Karasu Çayı'nın suyu son günlerde artan kirlilik nedeniyle siyaha döndü. Döküldüğü barajın kirlenmesine ve balıkların ölmesine yol açan sudaki renk değişimi, çevre halkını tedirgin etti. Bölgede yaşayanların ihbarı üzerine Karasu Çayı'na, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri gönderildi. Sudan numune alan ekipler, kirlilik ve balık ölümlerine ilişkin inceleme başlattı.

Kirliliğin kaynağını araştıran ekipler, çayda balık avlanmaması ve kıyıya vuran balıkların tüketilmemesi konusunda çevredekileri de uyardı.

Karasu Çayı\'nda Artan Kirlilik Nedeniyle Yüzlerce Ölü Balık Kıyıya Vurdu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karasu Çayı'nda Artan Kirlilik Nedeniyle Yüzlerce Ölü Balık Kıyıya Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement