Karasu'da Denizin Yuttuğu Kumlar Sahile Taşınıyor - Son Dakika
Güncel

Karasu'da Denizin Yuttuğu Kumlar Sahile Taşınıyor

Karasu\'da Denizin Yuttuğu Kumlar Sahile Taşınıyor

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde, 5 yıl önce kabaran Karadeniz'in sularının yuttuğu kumlar, iş makineleri ve borularla yeniden sahile taşınıyor.

13.04.2016 12:34

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde, 5 yıl önce kabaran Karadeniz'in sularının yuttuğu kumlar, iş makineleri ve borularla yeniden sahile taşınıyor.

Karasu'da inşaatı devam eden limanda derinleştirme çalışmaları kapsamında denizden kum çıkartılıyor. Denizden çıkarılan kum, liman yapım işi sözleşmesine göre yine Karasu sahili için kullanılıyor. Denizden çıkarılan kumlar, borular aracılığıyla geçmişte denizin yuttuğu sahil şeridine boşaltıyor.

Saatte yaklaşık 4 bin metreküp kum boşaltılırken, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nün inşaa ettiği mendireklere kadar kumların taşınması planlanıyor.

Çalışmayla ilgili olarak firma görevlisi Hayrettin Yılmaz, "2 ayda mendireklere kadar dolduracağız. Saatte en düşük 3 bin en yüksek 4 bin metreküp kum boşaltılıyor" dedi.

- Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karasu'da Denizin Yuttuğu Kumlar Sahile Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement