Karda Mahsur Kalan Şeker Hastasını Afet Ekipleri Kurtardı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Karda Mahsur Kalan Şeker Hastasını Afet Ekipleri Kurtardı

Karda Mahsur Kalan Şeker Hastasını Afet Ekipleri Kurtardı
24.01.2012 17:58

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde kar nedeniyle besihanede mahsur kalan 65 yaşındaki Kadir Kuzu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Dağ ve Çığ ekibi ile 112 Acil Servis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde kar nedeniyle besihanede mahsur kalan 65 yaşındaki Kadir Kuzu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Dağ ve Çığ ekibi ile 112 Acil Servis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Şuhut İlçesi'ne bağlı Bademli Köyü'nde şeker hastası Kadir Kuzu, köye 17 kilometre uzaklıktaki besihanesinde kar nedeniyle mahsur kaldı. Şeker komasına giren Kuzu, cep telefonuyla 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. İhbar üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve sağlık görevlileri, dün saat 20.00'de Kadir Kuzu'yu kurtarmak için harekete geçti. 10 kişilik kurtarma ekibi saat 23.30 sularında Bademli Köyü'ne ulaştı. Ekipler, mahsur kalan Kuzu'nun bulunduğu bölgeye varabilmek amacıyla yaklaşık 17 kilometrelik mesafeyi yürüdü. Kar nedeniyle güçlükle ilerleyen ekipler, saat 03.30 sıralarında Kuzu'nun bulunduğu noktaya ulaşmayı başardı. Burada Kadir Kuzu'ya ilk tıbbi müdahaleyi yapan ekipler, daha sonra sedyeyle ambulansa taşıdı. Kar paletli ambulansla köye getirilen Kuzu, başka bir ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kuzu'nun sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Sağlık ekiplerinin hayat kurtarma operasyonu ise Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevlisi Cüneyt Alim tarafından saniye saniye kameraya kaydedildi. - Afyon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karda Mahsur Kalan Şeker Hastasını Afet Ekipleri Kurtardı - Son Dakika


Advertisement