Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen 'Sol ana koroner ve bifurkasyon' toplantısı, çevre il ve yurt dışından gelen kardiyologların katılımıyla gerçekleşti.
Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Taner Bircan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sait Alan, DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Çaylı, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Batman, Van, Mardin, Erzurum, Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Hatay, ve Şanlıurfa'dan gelen bir çok akademisyen katıldı.
Programda konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, üniversiteye rektör adayı olduğu dönemlerde yerel televizyonlarda kalp damar hastalığını konuştuklarını söyledi. Prof. Dr. Saraç, "İlk başlarda herkes fakülte hastanesi olarak söylemekteydi. Şimdi ise üniversite hastanesi oldu. Bu hastanenin hali ne olacak diye sürekli sorarlardı. Hastalar ölür diye kimse hastaneye gelmiyordu. Yıllar içerisinde maalesef geriye gidişler vardı. Tüm çalışanlar ve başhekim ile emeği geçen herkes uğraştı. Kalp hastanemiz Türkiye'de sayılı hastanelerden biri. Öncelik tabi ki hastanenin kuruluşuna öncülük etmiş vakıf kurucularımızdır. Çok değerli kuruculara şükranlarımı sunuyorum. Öyle bir hastanenin hayata geçirilmesi ve bitmesi onların gayretine borçluyuz. Ziyaretler gerçekleştiğinde bana hep söylerlerdi. Yıllarca durmuş ve çivi çakılmadan çürümeye terk edilmiş bir binaydı. Hiç umutlarımız yoktu. Bu hastanenin artık bitirilmesi için elimizden geleni yaptık. Ekip olarak ulusal düzeydeki başarılar ile ve vaka sayısıyla çok taktir edilen bir çalışma sergileniyor" dedi.
Daha sonra konuşan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sait Alan ise, kalp damar hastalıklarının sadece Türkiye'de değil dünyada ciddi bir problem olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Alan, "Ölümlerin birçoğu kalp damar hastalıklara bağlı olarak gelişiyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere başta Diyarbakır'da kalp damar hastalıkları oldukça fazla görünür. Bölgemizdeki kalp hastanesi 180 yataklı. Burada 6 binin üzerinde invaziv kardiyoloji işlemleri 600'ün üzerinde ise açık kalp ameliyatları gerçekleştiriliyor. Başarılı bir şekilde işlemlerimiz devam ediyor. Bugün yapılan toplantıda kardiyoloji alanında zor olan anjiyografi ve invaziv işlemlerinde bölgede bulunan gerek kardiyoloji uzmanları olmak üzere Türkiye'nin değişik yerlerinden gelenlere eğitim ve kurs amaçlı toplantıyı planladık" diye konuştu.
Programda Kalp Hastanesi kurucularına plaket takdim edildi. - DİYARBAKIR
Son Dakika › Güncel › Kardiyologlar Dicle Üniversitesi'nde Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?