Karikatürlerle İnsan Hakları Sergisi - Son Dakika
Güncel

Karikatürlerle İnsan Hakları Sergisi

Karikatürlerle İnsan Hakları Sergisi

Özyeğin Üniversitesi Sektörel Eğitim ve Öğrenci Gelişimi (ÖzÜ 360) ekibinin düzenlediği "Sectoral Orienteering" etkinliği anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

31.03.2016 15:53  Güncelleme: 15:59

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türkiye Barolar Birliği ve Karikatürcüler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Karikatürlerle İnsan Hakları Sergisi", dünyanın dört bir yanındaki karikatür sanatçılarının 50 eserini ziyaretçilerle buluşturuyor.

Özyeğin Üniversitesi Sektörel Eğitim ve Öğrenci Gelişimi (ÖzÜ 360) ekibinin düzenlediği en kapsamlı etkinliklerden biri olan ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilen geleneksel "Sectoral Orienteering" etkinliği başladı. 28 Mart-8 Nisan tarihleri arasında Çekmeköy Kampüsü'nde sürecek olan etkinlikte, Özyeğin öğrencileri, "özgeleceklerini" tasarlıyor.

Özyeğin Üniversitesi, bu yıl etkinlik kapsamında önemli bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türkiye Barolar Birliği ve Karikatürcüler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ve 10 Nisan'a kadar açık kalacak olan "Karikatürlerle İnsan Hakları Sergisi"; ülkemizde ve dünyada insan hakları ihlallerine eleştirel bir bakışla dikkat çekmeyi amaçlıyor. Hukukun insan haklarına yaklaşımını irdeleyen sergide, dünyanın dört bir yanından 50 eser ziyaretçilerle buluşuyor.

Açılış konuşmalarını Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ve Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Av. Musa Toprak'ın gerçekleştirdiği Karikatürlerle İnsan Hakları Sergisi'nde eserleri sergilenecek karikatür sanatçılarının isimleri ise şöyle:

Alexander Umyarov, Agim Sulaj, Ahmet Öztürklevent, Akdağ Saydut, Ali Şur, Ana Gezı, Anatoliy Stankulov, Arif Sutristanto, Benjasit Tumying, Cemalettin Güzeloğlu, Constantin Ciosu, Dechko Nikolov, Georgiev Valentin, Grezgorz Szumowski, Grzegorz Sobczak, Toso Borkovic, Ivailo Tsvetkov, İbrahim Tuncay, İsmet Lokman, Jitet Kustana, Jugoslav Vlahovic, Konstantin Kazanchev, Kürşat Zaman, Lin Huan Tung, Luc Descheemaeker, Michael Kountourız, Mofrey,Mohammad Bagher Ranjbar, Mojmir Mihatov, Victor Crudu, Vladimir Kazanevsky, Musa Gümüş, Nikola Listes, Nikolay Sviridenko, Nuhsal Işın, Olena Tsuranova, Pavel Constantin, Radko Oketic, Rainer Ehrt, Ramin Rezaei, Refik Tiniş, Reinaldo Pagan Avıla, Silvano Mello, Slobodan Obradovic, Sunnerberg Constantin, Zygmunt Zaradkiewicz, Vasyl Gawdyo.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karikatürlerle İnsan Hakları Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement