Kars Valisi Doğan: Amacımız Terörü Tamamen Bitirmek - Son Dakika
Güncel

Kars Valisi Doğan: Amacımız Terörü Tamamen Bitirmek

Kars Valisi Doğan: Amacımız Terörü Tamamen Bitirmek

KARS Valisi Rahmi Doğan Kağızman İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın roketli saldırısını değerlendirirken, "Amacımız, terörü tamamen bitirmektir" dedi.

22.09.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARS Valisi Rahmi Doğan Kağızman İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın roketli saldırısını değerlendirirken, "Amacımız, terörü tamamen bitirmektir" dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ile birlikte katıldıkları İlköğretim Haftası kutlamalarında dün gece Kars'ın Kağızman İlçesi'nde terör örgütü tarafından yapılan roketatarlı saldırıya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Saldırının hemen ardından operasyon başlattıklarını ancak temas sağlanamadını belirten Vali Rahmi Doğan şunları söyledi:

"Amacımız terörü tamamen bitirmek. Bundan dönüş yok. Devletimiz, hükümetimiz bu yönde kararlıdır. Çağrımız şudur: Bu işin sonu yok. Gelsinler devletin şefkatli, merhametli kucağına otursunlar. Bunun başka bir çaresi yok. Kağızman ilçemizde bulunan Çemçe Madur bölgesi yılların sorunudur. Türkiye'de bunun gibi belirli noktalar var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında 22 ilin valisinin katıldığı toplantıya katıldım. Toplantıda özellikle Çemce Madur Bölgesi gündeme geldi. Söz aldım ve operasyonların işleyişi, süreçleriyle ilgili beyanlarımı ilettim. Sürecin kısaltılması gerektiğini ifade ettim. Sayın bakanımız da her birimizi dinleyerek not aldı. Biliyorsunuz ki operasyonları jandarma, özel harekat ve kara kuvvetleri birlikte yapıyor. Jandarmanın planlamaları, raporları, onayları oraya gidiyor ve oradan tekrar buraya geliyor. O süreci kısaltmaya yönelik bir önerim oldu. Sayın bakanımız da bu talebi not aldı ve büyük ihtimal bu yönde bir değişiklik sağlanabilir."

BEYRİBEY: YAPMAMIZ GEREKEN HAİNLERE FIRSAT VERMEMEKTİR

FETÖ ile birlikte PKK'nın kökünü kazımak hedefinde oılduklarını kaydeden AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Bayribey ise, şöyle konuştu:

"Tabii ki hainler olacaktır. Bizim yapmamız gereken o hainlere fırsat vermemektir. Son zamanlarda Kağızman ilçemizde yaşananlara bakarsak terör örgütleri böyle kahpece saldırılar gerçekleştirebiliyor. Bir çobanı bile öldürebilen, gece yarısı gizlice bombalamalar yaparak kahpece saldırılar yapan bu örgütlerin üstesinden Türkiye Cumhuriyeti gelebilecek güçtedir. Vatandaşımız bu konuda müsterih olsun. Türkiye genelinde ve bölgemizde çeşitli sıkıntılar yaşanıyor ama hep birlikte el ele vererek bu günleri atlatacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

- Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Valisi Doğan: Amacımız Terörü Tamamen Bitirmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement