Kartal Imam Hatip Ile Malezya El-Buhari Vakfı Lisesi Arasında Işbirliği - Alor - Son Dakika
Güncel

Kartal Imam Hatip Ile Malezya El-Buhari Vakfı Lisesi Arasında Işbirliği - Alor

- Kartal Anadolu İmam Hatip lisesi müdürü Mitat Tekçam ile röportaj Kartal İmam Hatip ile Malezya El-Buhari Vakfı Lisesi arasında işbirliği Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Malezya Uluslararası El-Buhari Vakfı Lisesi işbirliğini geliştirmeyi hedefliyor ALOR SETAR (AA) – Kartal Anadolu...

07.05.2017 17:59

- Kartal Anadolu İmam Hatip lisesi müdürü Mitat Tekçam ile röportaj Kartal İmam Hatip ile Malezya El-Buhari Vakfı Lisesi arasında işbirliği

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Malezya Uluslararası El-Buhari Vakfı Lisesi işbirliğini geliştirmeyi hedefliyor

ALOR SETAR (AA) – Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, Malezya Uluslararası El-Buhari Vakfı Lisesiyle işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyor.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakıf (TÜRGEV), İbni Haldun Üniversitesi ile Uluslararası El-Buhari Üniversitesi işbirliği çerçesinde 5-6 Mayıs günlerinde gerçekleştirilen iki günlük programa katılan Kartal Anadolu İmam Hatip lisesi müdürü Mitat Tekçam, AA'ya yaptığı açıklamada, okul olarak uluslararası programlar uyguladıklarını, El-Buhari Vakfı Lisesi ile işbirliği çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, Türkiye'deki Anadolu İmam Hatip Lisesi olduğunu ifade eden Tekçam,

Türkiye'de Anadolu imam hatip uygulamasının ilk başlatıldığı lise olan Kartal Anadolu İmam Hatip lisesi ile Malezya'nın Alor Setar şehrinde faaliyet gösteren el-Buhari vakfına bağlı lise arasında eğitim işbirliği geliştiriliyor.

Kartal Anadolu İmam Hatip lisesi Mitat Tekçam AA'ya yaptığı açıklamada, "Okulumuz, Türkiye'de Anadolu imam hatip programını ilk başlatan okul olma özelliğini taşımaktadır. İşbirliği anlaşmamız bulunan el-Buhari vakfı lisesinde de imam hatip ve uluslararası programlar uygulanması yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir." dedi.

-Kartal Anadolu imam hatip uluslararası faaliyetlere katılıyor

Kartal Anadolu İmam Hatip lisesinin Malezya'da faaliyet gösteren el-Buhari vakfı lisesi ile kardeş okul anlaşması olduğuna dikkat çeken Tekçam, "Bu işbirliği çerçevesinde bu okulda imam hatip ve uluslararası programlar uygulaması yönündeki çalışmalar devam etmektedir." dedi.

-İmam hatip öğrencileri Malezya'da el-Buhari üniversitesi kampüsünde eğitimlerine devam ediyor

"İki lise arasındaki işbirliğinin bir ürünü olarak, İmam Hatip lisemizden 25 kişilik öğrenci grubu şu anda el-Buhari kampüsünde eğitim almaktadırlar" diyen Tekçam, söz konusu işbirliğinin önümüzdeki dönemde de artarak devam ettirileceğine vurgu yaptı.

Türkiye ve Malezya arasında eğitim işbirliğinin geliştirilmesi çerçevesinde, 5-6 Mayıs günlerinde Malezya'nın Alor Setar şehrinde Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakıf (TÜRGEV), İbni Haldun üniversitesi ile uluslararası el-Buhari üniversitesi arasında işbirliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi. İki üniversite arasında gerçekleştirilen imza törenine TÜRGEV yönetim kurulu üyesi Bilal Erdoğan, İbni Haldun üniversitesi başkanı Prof. Dr. Recep Şentürk, İbni Haldun üniversitesi mütevelli heyeti başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz katıldı.

Kartal Imam Hatip Ile Malezya El-Buhari Vakfı Lisesi Arasında Işbirliği - Alor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kartal Imam Hatip Ile Malezya El-Buhari Vakfı Lisesi Arasında Işbirliği - Alor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement