Kartepe Ekoköy Hasankeyf'e Örnek Oluyor - Son Dakika
Güncel

Kartepe Ekoköy Hasankeyf'e Örnek Oluyor

Kartepe Ekoköy Hasankeyf\'e Örnek Oluyor

Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı proje, çevre il ve ilçelere de örnek teşkil ediyor.

22.10.2014 12:16  Güncelleme: 12:18

Kartepe'de yürütülen projeyi yerinde görmek ve yakından tanımak için Batman'dan gelen heyete, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ev sahipliği yaparak, Ekoköy Sağlıklı Yaşam Projesi hakkında ön bilgi verdi.

Kartepe Belediyesi Kırsal Turizmi canlandırmak, mahalle statüsüne kavuşmuş köylerinde yaşayan insanlara ekonomik olarak destek vermek, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan yeterli eğitim almamış köy kadınlarını ekonomik hayata katmak, ilçede farklı bir turizm çeşidi oluşturmak amacı ile Ketenciler'de hayata geçirdiği Ekoköy Projesi gelişerek yaygınlaşıyor. MARKA desteği de alan ve KOÜ işbirliğinde yürütülen örnek Ekoköy Projesi kapsamında eğitim çalışmaları ve tarımın desteklendiği çalışmalar yanında ekonomik alanda da yeni girişimler sağlayan "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı projeyi Batman Hasankeyf'de uygulamayı planlayan Batman Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, beraberinde İl Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, Batman Kalkınma Ajansı Koordinatörü Eyüp Bulut ve Proje koordinatörü Emel Demirel ile Ekoköy Ketenciler de incelemede bulunmak üzere Kartepe'ye geldiler. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez tarafından ağırlanan heyet gün boyu Ketenciler'de inceleme ve temaslarda bulundular. Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik, Ekoköy Proje Koordinatörü Halit Koç'un da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Üzülmez konuklara bölgede gerçekleşen ve planlanan yatırımlar yanında kırsal turizm hakkında bilgiler aktardı.

Projenin tanıtımını yapan Kartepe Belediyesi yetkilileri, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğinde, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu paydaşlığında Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı projede, turizm alanındaki yatırımları da konuklarına gezdirdiler. Kartepe Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile Ketenciler Köyü'nün eşsiz doğa güzellikleri ve doğal yaşam örtüsü eşliğinde köy hayatını yaşamak isteyen vatandaşların bungalov evlerde konaklama ve proje çerçevesinde oluşturulan seralarda, organik ürün üretimi yapma imkanı sağlıyor. Kartepe Belediyesi yetkililerinin uyguladığı projeyi Hasankeyf'de de hayata geçirmekten mutluluk duyacaklarını belirten Kaymakam Ayca, "Ekoköy'de yürüttüğünüz ve farklı alanlarda hayata geçirilerek çeşitlenen projeye köy halkının da destek vermesi başarıyı beraberinde getirmiş. Bu şevki ve gönüllüğü görmek bizleri de umutlandırdı" dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, pilot bölge olan Ketenciler Köyü'nde gerçekleştirilen proje faaliyetlerinin örnek alınmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederken konukları ile gün boyu yakından ilgilendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Ekoköy Hasankeyf'e Örnek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement