Kartepe'ye Yeni Bir Park Daha - Son Dakika
Güncel

Kartepe'ye Yeni Bir Park Daha

Kartepe\'ye Yeni Bir Park Daha

Kartepe Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü İlçeye Yeni Bir Park Daha Kazandırıyor.

07.12.2010 13:39  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe belediyesi park ve bahçeler müdürlüğü ilçeye yeni bir park daha kazandırıyor. Uzunçiftlik Beşevler Mahallesi'ndeki Haydar Aliyev Parkı'ndaki düzenlemeler son aşamaya geldi. 25 Aralık 2010 Cumartesi günü Azerbaycanlı protokol üyelerininde katılacağı açılış töreni ile Kartepelilerin hizmetine girecek parkla iki ülke arasındaki dostlukta pekiştirilecek.

Kartepe Belediyesi, "Çocuklarımız geleceğimizdir" sloganı ile Kartepelilerin hizmetine sundukları parklara bir yenisini de Uzunçiftlik Beşevler Mahallesi'nde ekleyecek. İlçe genelindeki parklarla çocuk oyun alanlarını artırma hedefindeki Kartepe Belediyesi, Uzunçiftlik Beşevler Mahallesi'nde Haydar Aliyev Parkı'nı 4950 m² alan üzerine kuruldu.

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan parkın çevre düzenlemeleri ile ilçenin yeşil alanları artırılmakta. Park alanında yapılan düzenlemeler çerçevesinde 297 metrelik parkın çevre dış duvarı dekoratif beton ile çevrildi. Yürüyüş yolları parke ile kaplanan basketbol ve futbol sahaları ile masa tenisi oynama imkanı bulcak gençler yanı sıra minikler için yeni çocuk oyun grupları bulunan parkta yetişkinler için fitness aletleri yanı sıra kamelya ve oturma bankları ile dinlence alanları da oluşturuldu.

Parkın ağaçlandırılmasında mazı, top akasya, taflan, alev ağacı, leylendi, defne, kartopu ve ardıç dikilerek bitkilendirilmesi de yapılan Haydar Aliyev Parkı'nın 25 Aralık 2010 Cumartesi günü saat 13.00'de Azerbaycan Devlet Bakanı Nazım İbrahimov'un da aralarında bulunduğu iki ülke protokolünün katlımı ile yapılacak. Aydınlatmaları ve çevre bilincinin aşılandığı çöp sepetleri ile hoş görüntü oluşturulacak parkın iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirecek olması da ayrı bir önem taşıyor.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepeli miniklere hediye edecekleri parkda çocukların neşeli dakikalar geçirirken ebeveynlerine de dinlenme imkanı sunduklarını belirtti. Başkan Karabalık, Azerbaycan Devlet büyüğü Haydar Aliyev'in isminin de yaşatılacağı bu parkın açılışına tüm ilçe halkını da davet ederek bu gurura ortak olmaya davet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'ye Yeni Bir Park Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement