Kaşmir Halı'dan İki Meslek Bir Anadolu Lisesi - Son Dakika
Güncel

Kaşmir Halı'dan İki Meslek Bir Anadolu Lisesi

Kaşmir Halı\'dan İki Meslek Bir Anadolu Lisesi

"Gülsan Holding, Kaşmir Halı ve Topçuoğlu ailesine eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim"

08.02.2012 09:53

Gülsan Holding faaliyet gösteren Kaşmir Halı tarafından yaptırılacak olan Naci Topçuoğlu Sağlık Meslek Lisesi, Ali Topçuoğlu Endüstiri Meslek Lisesi ve Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi protokolleri Gaziantep Valiliğinde düzenlenen törenle yapıldı. Gaziantep Valiliği tarafından yürütülen Bir Okul Bin Gelecek Kampanyası kapsamında ilk kez üç okul sözleşmesinin aynı anda yapıldığını ifade eden Vali Erdal Ata "Gülsan Holding, Kaşmir Halı ve Topçuoğlu ailesine eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Türk sanayisinin en önemli sorunlarından birisi olan kalifiye ara eleman yetiştirilmesi yönünde bir ilki gerçekleştirerek Gaziantep Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösteren Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu'nu inşa ettirerek bağışlayan Gülsan Holding eğitim alanındaki desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy, Bir Okul Bin Gelecek Kampanyası kapsamında Gülsan Holding'e bağlı olarak faaliyet gösteren Kaşmir Halı üç okul birden yaptırarak kampanyaya destek verecek. Yaptırılması planlanan farklı kategorideki üç ayrı liseyle ilgili protokol imzalayarak sürdürülmekte olan kampanya da bir ilki gerçekleştiren Topçuoğlu ailesi kamuoyunun büyük takdirini topladı. Kampanya kapsamında bir endüstri meslek lisesi, bir sağlık meslek lisesi ve bir Anadolu lisesi yaptıracaklarını ifade eden Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu "Eğitim hepimizin en büyük önceliğidir. Eğitimli insan iş gücündeki verimlilik ulusal kalkınma hamlesinin en büyük itici gücü olacaktır" dedi.

Gaziantep Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol törenine Vali Erdal Ata, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Topçuoğlu, Topçuoğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Topçuoğlu ve Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Naci Topçuoğlu, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları katıldı.

Eğitimin ulusal kalkınma hamlesindeki en önemli basamak olduğunu sürekli ifade ederek çeşitli eğitim kurumlarına önemli destekler sağlayan Gülsan Holding'in Gülsan Holding tarafından eğitime destek amacıyla inşa ettirilecek olan 24 derslikli Naci Topçuoğlu Sağlık Meslek Lisesi, 24 derslikli Ali Topçuoğlu Endüstri Meslek Lisesi ve 36 derslikli Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi protokol töreninde Vali Erdal Ata Gülsan Holding'e ve Topçuoğlu ailesine teşekkür ederek bu güne kadar kampanyaya ilk kez üç okul yapımı için protokol imzalandığına dikkat çekerek " "Bugüne kadar çok sayıda protokol imzaladık ama ilk defa 3 okulun birden yapımı için protokol imzalıyoruz. Okul yaptıracak kişilerin de aynı ailenin fertleri olması bizleri daha da sevindiriyor. Gülsan Holding'e ve Topçuoğlu ailesine teşekkür ediyorum. Bu okullarımız 3 yıl içinde hizmette olacak. Yani her yıl birini hizmete açmayı hedefliyoruz. Bu okulların tamamlanmasının ardından inanıyorum ki Topçuoğlu ailesi eğitime olan desteklerini sürdürecekler.

Bu sorunun çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresi'nin imkânları yeterli değil. Ama Gaziantep'te yaşayan tüm vatandaşlarımız el ele verdiği takdirde bu sorunun acilen çözüleceğine inanıyorum. Acilen 6 bin 500 dersliğe ihtiyacımız var. Bu da 220 okula tekabül ediyor. İnanıyorum ki bu kentte yaşayan herkes bu okulları en kısa zamanda yaptırır. Eğitime destek veren Gülsan Holding ve Kaşmir Halı'ya, Ali Topçuoğlu, Vedat Topçuoğlu, Mustafa Topçuoğlu, Naci Topçuoğlu ve tüm Topçuoğlu ailesine teşekkür ediyorum. Yaptırılacak okullarda binlerce gencimiz yetişecek ve vatanına milletine hizmet edecekler" dedi.

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu da, eğitim seferberliğine Topçuoğlu ailesi olarak katılmanın onur ve gururunu yaşadıklarını dile getirerek, "Eğitim kalkınmanın temelidir. İnsan yaşamının her aşamasında eğitimin önemi büyüktür. 21. Yüzyıl bilgi ve teknoloji çağı olup bu yüzyılı yaşayacak olan nesillerimizin bilgi donanımlı, eğitimli ve adeta bilginin efendisi olabilmelerini sağlamak amacıyla eğitimlerine önem vermek zorundayız. Gülsan Holding olarak daha önce Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nu yaptırmış ve sanayicilerimizin en büyük sorunu olan yetişmiş kalifiye eleman sorununun çözümüne önemli oranda katkı sağlamıştık. Bu gün Sayın Valimiz Erdal Ata ve Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ekrem Serin tarafından yürütülmekte olan "Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy" ve "Bir Okul Bin Gelecek" kampanyası kapsına destek vermek amacıyla 3 okul yapımı için protokol imzaladık. Yaptırmayı planladığımız okullarımızın meslek liseleri olmasına özellikle dikkat ettik.

Gerek sanayi alanında istihdam edilebilecek, gerekse sağlık sektöründe istihdam edilebilecek bilgi ve kabiliyetlere sahip gençlerimizi yetiştirmeyi hedeflerken onlar için modern yapılara ve donanımlara sahip okullar inşa ettirmeyi planlıyoruz. Gaziantep'te yaşayan bir aile olarak kazandığımızı bu şehre yatırım olarak gerçekleştirirken elbette eğitim soranlarına karşı duyarsız kalamayız. Birey ve kurum olarak eğitim alanında kalkınmayı desteklemek ve üzerimize düşenleri yapmak zorundayız. 21.yüzyıl bilgi ve teknoloji çağıdır. Bilginin kölesi değil efendisi olan bir nesil yetiştirmenin yolu çağdaş eğitim kurumlarının oluşturulmasıyla mümkündür. Gaziantep'in sanayide olduğu gibi eğitim alanında da markalaşmasına destek vermek üzere bizlerde üzerimize düşenleri yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kampanya hedefine ulaşıncaya kadar devam

Gaziantep Valisi Erdal Ata önderliğinde yürütülmekte olan "Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy" ve "Bir Okul Bin Gelecek" kampanyasında hedeflenen okul ve derslik sayısına ulaşılana kadar çalışmalarını yürüteceklerini ifade eden Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin "Şu ana kadar kampanya kapsamında hayır sever vatandaşlarımız tarafından yapılan iki arsa bağışı yanında yine hayırsever vatandaşlarımızla 12 okul inşaat sözleşmesi imzalandı. Kampanyalarımızda hedeflenen derslik sayısı ve okul sayısına ulaşana kadar çalışmalarımızı aynı kararlılık ve titizlikle sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde diğer okul yaptırmayı taahhüt eden vatandaşlarımızla da sözleşmelerimizi yaparak en kısa sürede okul inşaatlarının başlatılmasını sağlayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kaşmir Halı'dan İki Meslek Bir Anadolu Lisesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement