Kastamonu'dan Türkiye'ye Altın Adamlar" - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'dan Türkiye'ye Altın Adamlar"

Kastamonu\'dan Türkiye\'ye Altın Adamlar"

İstamonu gazetesinin düzenlediği, "Kastamonu'dan Türkiye'ye altın adamlar ve Kastamonu'da göç ve kalıcı izleri" başlıklı panelde, Kastamonulu mülki idare amirleri bir araya geldi Ankara Vali Yardımcısı Uçar: "Hemşehrilerimiz köylerinde ya da ilçelerinde bulamadıkları hizmetleri büyük şehirlerde buldukları için göçüyorlar.

02.02.2014 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstamonu gazetesi tarafından düzenlenen " Kastamonu'dan Türkiye'ye altın adamlar ve Kastamonu'da göç ve kalıcı izleri" başlıklı panelde, Kastamonulu mülki idare amirleri bir araya geldi.

Moderatörlüğünü Prof Dr. Mustafa Safran'ın yaptığı ve Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Başmüfettişi Selahattin Ateş, Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Kozlu Kaymakamı, Ahmet Karakaya, Pazaryolu Kaymakamı Ayhan Terzi konuşmacı olarak katıldı.

Kastamonu insanının ülke içerisindeki konumuna dikkati çeken Mülkiye Başmüfettişi Selahattin Ateş, "Kastamonulular devlet içinde sadece demokrasiyi talep etmiştir ve hemşehrilerimiz bulundukları bölgede hep sigorta görevi görmüşlerdir. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın bir çok noktasında kendilerine verilen görevi layıkıyla yapan Kastamonulular'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, "Hemşehrilerimiz köylerinde ya da ilçelerinde bulamadıkları hizmetleri büyük şehirlerde buldukları için göçüyorlar, bu göçler de yeni göçleri tetikliyor. Bu sorunu çözmek için, Kastamonulular olarak ileriye yönelik yatırımlarımızı ve projelerimizi memleketimizde hayata geçirerek, burayı bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz" dedi.

Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu da "göçün" sadece Kastamonu'nun değil tüm Anadolu kentlerinin ortak sorunu olduğunu dile getirdi.

İstanbul'da 1 milyon Kastamonulu'nun yaşadığını dile getiren Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, şunları kaydetti:

"Kastamonulu kardeşlerimiz İstanbul'da 400'e yakın sivil toplum kuruluşu kurmuşlar. Ancak bunlardan tam anlamıyla faydalanamıyoruz. Bunları bir güç haline getirebilseydik, İstanbul'daki bir milyon hemşehrimizin İstanbul'daki karşılığı en az 6 milletvekili ve 6 belediye başkanı olmalıydı. Bu durumu gerçekleştirmiş olsaydık, Kastamonu çok daha farklı konumda olurdu." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kastamonu'dan Türkiye'ye Altın Adamlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement